Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordu bandosu Kızıl Meydan’da, Mehter nerede?

Moskova’nın ünlü Kızıl Meydanı’nda hafta sonunda Uluslararası Spasskaya Kulesi Askeri Müzik Festivali çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle askeri bandolar geçit yaptı. NATO ülkelerinin askeri bandolarının da katıldığı festivalde Türk Mehter Takımı yine yer alamadı.

Kızıl Meydan’daki gösterilerde Rusya’nın yanı sıra Norveç, İspanya, Belçika, Meksika, Çin, İtalya, İsveçre, İngiltere, Ürdün, Pakistan, Yunanistan, Fransa ve Ukrayna’dan askeri bandolar katıldı. Binden fazla askeri müzisyenin yer aldığı gösteriler Kremlin’in girişi Spasskaya Kapısı yanında start aldı.

Etkinlikte, Rusya adına beş askeri bando katıldı. Festivalin onur konuğu ise Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in eşi Svetlana Medvedeva oldu. Rus First Lady, etkinliği ziyaret ederek konseri izledi. Uluslararası festivali yaklaşık yedi bin kişi izledi. Bu yılki Spasskaya Kulesi festivalinin onursal konukları arasında yer alan dünyaca ünlü Fransız şarkıcısı Mireille Mathieu izleyicilere bir müzik ziyafetinde bulundu.

Askeri bando etkinliğinde Rus Kafkasya birliklerinin atlı şov yapması katılımcıları büyüledi. Beş gün süren askeri müzik festivali havai fişek gösterileri ile son buldu.

Etkinliğin organizatörü Spasskaya Başnya Organize Teşkilatı’ndan Cihan Haber Ajansı’na yapılan açıklamada, Türk Mehter Takımı’nın bu yıl da etkinliğe katılamadığı belirtildi. Rus festival yetkilisi, “Geçen yıl Mehter Takımı kendi ülkelerinde ulusal bayram etkinliklerini gerekçe göstererek katılamamıştı. Bu yıl da gelmediler. Tahminimiz finansal nedenlerle katılmadılar. Kendileri davet edildi, ancak cevap vermediler.” dedi.

Festivalin Baş organizatörü Rusya Savunma Bakanlığı Merkezi Orkestra Şefi General Valeri Halilov da, Mehter Takımı’nın Avrupa askeri marşlarına katkı sağladığını belirterek, “Çağdaş Avrupa askeri marşlarının kaynağını Türk askeri müziğinde aramak lazım. Yeniçeri ordusunda müzik alayları vardı. Bu alaylar def, büyük ve küçük davullar, ağır boncuklu müzik aletlerini kullanıyordu. Türk müzik aletleri bugün Avrupa dahil tüm askeri müzik sanatının iskeletini oluşturuyor.” övgüsünde bulunmuştu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]