Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukraynalı Ortodokslar sıfırın altında 10 derece suya girdi

Ukraynalı Ortodokslar, Hz. İsa’nın vaftiz edildiğine inanılan 19 Ocak gününde başkent Kiev’in ortasından geçen Dinyeper Nehri’nde suya girerek vaftiz oldu.

Dinyeper Nehri’ndeki bir adada kurulan kilisede Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikhanesi tarafından yapılan ayinde Patrik Filaret, suyu kutsadı. Kiliselere akın eden Ortodokslar evlerinden getirdikleri kapları kutsamış su ile doldurdu.

Kilisenin rahipleri bütün suların temiz sayıldığı bugün de Dinyeper Nehri’ni de kutsadı. Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’ne girerek vaftiz olmasına atfedilen ritüelde, Ukraynalı Ortodokslar, sıfırın altında 10 derece soğuğa aldırış etmeyen buzu kırılmış nehre girerek günahlarından arındı… Nehirde insanlar suya girerken su üzerinde özel dalgıç kıyafetli kurtarma ekipleri ve sahil güvenlik botları devriye gezdi. Nehir kenarında ise ambulanslar hazır bekledi.

Bir gurup vatandaş ise nehre beraberinde getirdikleri, büyük bir Ukrayna bayrağını açarak girmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Nehre girme cesaretini gösteremeyenler vatandaşlar ise vaftiz olmak için kilise önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Rahipler kutsal su serperek ve dualar okuyarak vatandaşları vaftiz etti.

Nehirde vaftiz olanları ise dondurucu soğukta UFO yalnız bırakmadı. Ar-Ge ürünleri ile bilinen Türk markası UFO, suya giren vatandaşların imdadına Kiev’de yetişti. Şirket tarafından nehir kenarına kurulan ısıtıcılar halka bedava ısınma hizmeti verdi.

Şehir de sokaklar da kutsanmış su tankerleri gün boyunca su dağıttı. Kiliseye para yardımında bulunan Hıristiyanlar daha sonra kutsanmış suyla birlikte evlerinin yolunu tuttu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]