Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] İstanbul-Kiev eğitim kardeşliğinde yeni dönem

İstanbul ile Kiev arasında eğitim ilişkilerinin geliştirilmesinde yeni bir dönem başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Yardımcısı Süleyman Aykaç, Kiev İl Eğitim Müdürü Vera Gorunova’nın davetlisi olarak Kiev’de temaslarda bulundu. Kiev’de 3 gün süren eğitim ziyaretleri çerçevesinde Muammer Yıldız, yeni dönemle ilgili taze bir başlangıç yaparak şehirden ayrıldı.

Kiev’in İl Eğitim Müdürü, Yardımcıları ve 10 İlçe Eğitim Müdürü ile 2 Eylül Cuma günü Öğretmenler Evinde bir araya gelen Yıldız; “Kiev-İstanbul arasında 2003 yılından itibaren başlayan işbirliği ilişkilerinin 2. dönemini başlattıklarını, bu yeni dönemde somut projelerin ve karşılıklı alış verişinin daha yoğunlukta olacağını” belirtti. Bu yeni dönemde meslektaşı Vera Gorunova’yla iki şehrin eğitimcilerinin somut projelerle birbirine yardımcı olacağını ve kardeşlik kelimesinin içini dolduracaklarını söyledi.

Yıldız somut olarak Türkiye’deki eğitim sisteminde e-devlet sistemini, etik değerler projesini ve kurumsal analitik değerlendirme sisteminin Kiev’de model olması için verileceğini, Kiev’den de okul öncesi eğitim sistemi, şehir ve okuma dersinin alt yapısını alacaklarını söyledi.

Yıldız, söz konusu konularla birlikte diğer eğitim konularını da görüşmek üzere Kiev’in 10 ilçesini İstanbul’un en uygun 10 ilçesiyle kardeşlik protokolü imzalamak üzere bütün il ve ilçe eğitim müdürlerini 6-10 Ekim tarihinde İstanbul’a davet etti.

Meslektaşı Gorunova ise bu ziyaretten çok memnun olduklarını, yeni dönemde kardeş şehir İstanbul’la iyi örneklerin paylaşılacağı bir döneme girdiklerini ve Muammer Yıldız’ın ziyaretinin zamanlamasının çok yerinde olduğunu ifade etti.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]