Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yamanlar Koleji, İzmir’in EXPO adaylığı için 45 ülkede devreye girdi

Yamanlar Koleji Mezunlar Derneği, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda etkin rol üstlenme kararı aldı. Bu doğrultuda 45 ülkede çeşitli alanlarda görev yapan dernek üyeleri,lobi çalışması yürütecek. Özel Yamanlar Koleji mezunları, bulundukları ülkelerde konunun muhataplarıyla temasa geçerek şimdiden İzmir’i anlatmaya başladı.

Dernek Başkanı Kemal Tatar, birçok iş kolunda başarılı çalışmalara imza atan ve yurtdışında önemli noktalarda bulunan Yamanlar mezunlarının, İzmir’e vefalarını göstermek için lobi çalışmasını millî bir görev saydığını söyledi. 1994’te kurulan derneğin üyelerinin aktif çalışma yürüttüğünü vurgulayan Tatar, “Derneğimiz, 45’ten fazla ülkedeki temsilcilikleriyle hem mezunlarına karşılıksız hizmet götürüyor hem de Türkiye adına lobi yapıyor. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için de kolları sıvayan mezunlarımız, bulundukları ülkelerde adaylığı muhataplarına anlatıyor. Ülkelerinde etkili olabilecek yerlerde görev yapanlar için İzmir’e gezi programları planlıyoruz.” dedi.

LOBİ FAALİYETİNDE BULUNAN BAZI İSİMLER
Emre Demir: Fransa’da hukuk doktorası yaptı. Şimdi gazeteci. Son olarak, iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) Strasbourg Milletvekili Jean-Phillipe Maurer ile görüştü. Maurer, aynı zamanda Türk-Fransız Parlamenter Dostluk Grubu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Ali İkiz: ABD North Carolina’daki Fayetteville State Üniversitesi’nde matematik doçenti. Bu ülkedeki Yamanlar mezunları arasında koordinasyonu sağlıyor. Yamanlar Koleji’nin ABD’de halen 150’den fazla mezunu bulunuyor. İkiz, bu kişilerin EXPO 2020’nin İzmir’de düzenlenmesi için yürütecekleri tanıtım çalışmalarının planlamasını yapıyor.

Güneş Güngördü: Yeni Zelanda’daki The University of Auckland’da kimya doktoru. Türkiye’nin fahri konsolosu gibi faaliyet gösteriyor. Pasifik ülkelerine oranla Türk nüfusunun az olduğu bu ülkede, EXPO 2020’nin İzmir’de düzenlenmesi için kulis çalışmalarıyla birçok ziyaret yapıyor. Bu çerçevede Yeni Zelanda Başbakanı’nı da ziyaret etti.

Talha Yeşilhark: Deutche Bank Ortadoğu ve Afrika Genel Müdür Yardımcısı. Dubai’de katıldığı her faaliyette, EXPO 2020’ye İzmir’in evsahipliği yapması konusunda aktif rol oynuyor.

Murat Coşkun: Avustralya’da çalışıyor. Sunshine Kebabs Restoran adında, Pasifik ülkelerinde 30’dan fazla şubesi bulunan bir lokanta zincirinin sahibi. Genç bir Türk girişimcisi olarak dikkatleri üzerine çeken Coşkun, görüştüğü devlet görevlilerine EXPO’nun İzmir için önemini ve şehrin fuarcılık tecrübesini anlatıyor.

Mehmet Çetin: Endonezya’da lokanta zinciri işletiyor. Bu ülkenin Barış Manço’su olarak bilinen Rohama İrama’nın kızıyla evli. Tsunamiden sonra yaptığı yardım faaliyetleri sebebiyle toplumun ve bürokrasinin her kademesince sevilen bir sima. Endonezya’da Türkiye’yi, Türkiye’de ise Endonezya’yı anlatarak, iki yönlü tanıtım elçisi görevini üstleniyor.

Said Birlik: Mozambik’in başşehri Maputo’da, üst gelir grubuna yönelik konutlar inşa eden bir müteahhit. Gelişmekte olan Afrika-Türkiye ticaret köprüsünde Mozambik adına etkin rol oynuyor. Sanayi alanındaki yatırımları ilgi toplayan Türk işadamlarını, Türkiye’nin ve İzmir’in EXPO 2020 adaylığının tanıtımı için yönlendiriyor. Üst düzey görüşmelerde bulunan Türk işadamlarını, EXPO’nun altını çizmeleri hususunda bilgilendiriyor.

Enes Yeşil: Kırgızistan’daki aile şirketleriyle tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Sovyet rejiminden sonra bu ülkede yaptıkları yatırım ve kalkınma için gösterdikleri çaba sayesinde sevilen işadamları arasında bulunuyor. Türk-Kırgız ilişkilerinin gelişmesinde rol oynadığı gibi EXPO 2020 için de lobi faaliyetleri yürütüyor.

DERNEĞİN FAALİYET GÖSTERDİĞİ ÜLKELER
ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Fas, Bosna Hersek, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Filipinler, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsveç, İsviçre, Japonya, Kamboçya, Kanada, Kazakistan, Libya, Litvanya, Macaristan, Malezya, Mozambik, Norveç, Papua Yeni Gine, Polonya, Rusya, Singapur, Sudan, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, İrlanda, Pakistan, Demokratik Kongo ve Kırgızistan.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]