Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BM’nin Mavi Marmara raporu ABD basınına sızdırıldı!

Birleşmiş Milletler (BM) Soruşturma Komisyonu’nun Mavi Marmara raporu, Amerikan New York Times ve Washington Post gazetelerine sızdı. Raporda, İsrail’in Mavi Marmara gemisindeki Türk vatandaşlarına yönelik saldırısı “aşırı ve mantıksız” olarak nitelendirildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, raporun gazetelerde yayınlanmasının “üzüntü verici” olduğunu açıkladı.

İki gazete, henüz resmen yayınlanmayan rapordan alındığı iddia edilen bazı bilgileri bugün okuyucularıyla paylaştı. Buna göre, 105 sayfalık raporun en dikkat çekici detaylarından bazıları şöyle:

– Gemideki yolculara yönelik saldırı “aşırı ve mantıksız.”

– İsrail’in bir tehdit altında olduğunu kabul ediyoruz. Bu yüzden Gazze’ye uygulanan abluka, uluslararası hukuk açısından yasal ve meşru.

– Filoya katılan yolcuların çoğunun niyeti barışçıldı. Ancak organizatörlerin gerçek niyetleri konusunda kuşkular var.

– Adli tıp incelemelerine göre, ölenler yakın mesafeden, arkadan ve birkaç kurşunla vurulmuş. İsrail askerlerinin gemiye çıktıktan sonra yolculara uyguladığı şiddetli muamele kabul edilemez.

– İsrail, tazminat ödemeli ve “üzüntü belirtmeli.”

DAVUTOĞLU: RAPORUN SIZMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ
Fransa’nın başkenti Paris’teki Libya konferansının ardından konuyu değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, raporun resmen açıklanmadan basında yayınlanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Bakan Davutoğlu, bugün bu konuda kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]