Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’dan batıya “çifte standart” eleştirisi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova Devlet Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Fakültesi’nde yaptığı konuşmada Suriye ve Yemen’de yaşanan çatışmalarda görülen “çifte standart anlayışa” karşı olduklarını söyledi. Ülke ismi vermeden ABD ve NATO öncülüğündeki ülkeleri eleştiren Lavrov, Yemen’de tarafları uzlaştırmak isteyenlerin Suriye’de muhalefeti tahrik ettiğini iddia etti.

Arap ülkelerinin daha iyi yaşam ve demokratik standartlarda bir yaşam tercihi yönündeki çabaları desteklediklerini kaydeden Lavrov, “Bu süreçte dış oyuncuların rolleri çok önemli. Birlerinde bu süreçte jeopolitik avantaj elde etme düşüncesi baskın olmamalı” tavsiyesinde bulundu.

Ülkeden ülkeye siyasi yaklaşımlar konusunda farklılıklar olmaması gerektiğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı, “Yemen’de devam eden çatışmalarda doğru bir şekilde uluslar arası kamuoyunun uzlaşı sağlama çabasına rağmen, Suriye’de aynı yaklaşımın ortaya konmamasını anlamak zor. Suriye söz konusu olduğunda bir takım etkin ülkeler ulusal diyalog adına ortaya konan çabaları boykot etmesi için muhalefet zorlanıyor… Muhalefetin çok geç olsa da Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in gerçekçi reformlarını reddetmesi ve çatışmaları tırmandırması teşvik ediliyor” eleştirisi getirdi.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Avrupa Birliği’nin (AB) bir takım girişimlerle geçmişin iki ideolojik yapısı içine itilmeye çalışıldığını gördüklerini kaydeden Lavrov, “Rusya, dünya ekonomik durumun normalleşmesi için farklı bir formatta aktif çaba ortaya koyuyor. BDT özellikle de Avrasya Ekonomik Topluluğu ve Gümrük Birliği entegrasyon sürecine özel bir önem veriyoruz” hatırlatmasında bulundu. Ukrayna, Moskova öncülüğünde oluşturulan BDT ya da Gümrük Birliği yerine geleceğini Avrupa’da gördüğünü açıklamıştı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]