Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Tanıtım, Türkiye’nin balık ihracatını artırdı

Tanıtım faaliyetleri, su ürünlerinde hem iç tüketimi hem de ihracatı artırdı. 2000’li yılların başında kişi başı 4 kilogram olan balık tüketimi 2010 yılı sonunda 8 kilograma çıktı. İhracat ise aynı dönemde 59 milyon dolar seviyesinden 352 milyon doları aştı. Su ürünleri sektörünün hedefi, 2011 yılı sonunda 500 milyon dolar, 2023 yılında 1,2 milyar dolar ihracata imza atmak.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, ihracatı artırmak için dünyanın dört bir tarafında düzenlenen gıda fuarlarında tanıtım yapıyor. 2011 yılında Rusya’dan Dubai’ye, Hong Kong’dan Belçika’ya, İran’dan Çin’e, Irak’tan Ukrayna’ya kadar 9 ülkede düzenlenen gıda fuarında Türk levreğini, çipurasını, alabalığını ve orkinosunu tanıttı.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, tanıtım çalışmaları sayesinde Türkiye’nin su ürünleri ihracatının 2011 yılı Ocak-Temmuz döneminde yüzde 29 arttı. Su ürünleri sektöründe son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığını ve üretim kapasitesinde Avrupa’da Yunanistan’ı da geçerek ikinci ülke konumuna geldiklerini belirten İşliel, “Su ürünleri sektörünün, yaptığı yatırımların meyvesini toplaması için ciddi bir tanıtım gerekiyordu. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, bu ihtiyaca göre politikalar üretti ve sektör bugün altın çağını yaşıyor. 2011 yılında 9 uluslararası fuara katıldık, 2012 yılında da dünyanın önemli gıda fuarlarına katılarak Türk su ürünlerini tanıtacağız.” ifadelerini kullandı.

Melih İşliel, dış tanıtıma paralel iç piyasada tüketimi artırmak için de çalıştıklarını söyledi. İşliel, iç tüketimi artırmak ve ilköğretim öğrencilerine balığı sevdirmek amacıyla 2011 yılında her ay bir ilköğretim okulunda balık-ekmek şenliği düzenlediklerini hatırlattı. İşliel, “İlköğretim çağındaki 10 bin civarında çocuğumuza ücretsiz balık-ekmek dağıttık, balığın faydalarını anlattık, broşürler, balıklı yemek tarifleri, yapbozlar dağıttık. Türkiye’de kültür balıkçılığının gelişmesi ile birlikte Türk halkı bol protein kaynağı balığa daha ucuza ulaşabilir hale geldi.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]