Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar tamamen bağımsız olduklarına inanmıyor

Ukrayna’da Research&Branding Group adlı şirketin yaptığı araştırmanın sonuçları, ülkede yankı buldu. Şirketin 2 bin 76 kişiyle yaptığı ankette katılanların yüzde 76’sı ülkesinin tamamen bağımsız olduğuna inanmıyor.

Yapılan araştırmaya göre, Ukrayna’da yaşayanların yüzde 93 vatanı olarak Ukrayna’yı kabul ediyor. Ukraynalıların yüzde 76’sı ise kendisini Ukrayna vatanseveri olarak adlandırdı. Ankete katılanların yüzde 72’si Ukrayna vatandaşı olmaktan dolayı gurur duyuyor.

Anketin sonuçlarını açıklayan sosyolog ve Research&Branding Group adlı şirketin kurucusu Yevgeniy Kopatko, katılımcıların sadece yüzde 24’ü Ukrayna’yı gerçekten bağımsız devlet olarak saydığını açıkladı.

Bununla beraber Ukraynalıların çoğu ülkesinin ve vatandaşlarının Ukrayna bağımsızlık sürecinde elde ettiklerinden daha çok kaybettiklerini düşünüyor.

Bağımsızlık sonrasında halkın yüzde 87’sinde iş güvenliği, yüzde 83’ünde gelecek kaygısı ve yüzde 79’unda maddi refah endişesi arttı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]