Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna doğalgazda Rusya’nın ‘Belarus modelini’ ret etti

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Rusya tarafından doğalgaz işbirliğinde teklif edilen ‘Belarus modeli’nin Kiev için uygun olmadığını söyledi. Rusya’nın model teklifini değerlendiren Azarov: “Belarus kendi yolunda Ukrayna’da kendi yolunda.” dedi.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller daha önce Ukrayna ile Rusya arasındaki doğalgaz işbirliğinin Belarus modelinde olduğu gibi devam edebileceğini açıklamıştı.

Beltransgaz Belarus gaz şirketinin hisselerinin yüzde 50’sine sahip olan Gazprom, şu anda kalan yüzde ellinin satım-alım konusunda görüşmeler yapıyor.

Öngörülen model gereğince Gazprom ucuz gaz verme karşılığında Ukrayna’nın milli doğalgaz ve petrol şirketi Naftogaz’ı bir bölümünü satın almak istiyor.

Ukrayna ise Rusya ile karlı olmayan gaz sözleşmelerin konusunda yeniden gözden geçirmek isteği ise henüz başarılı olamadı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]