Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’ın Başbakanı Cartı hayatını kaybetti

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti( KÖC) Başbakanı Vasiliy Cartı mide kanserinden öldü.

KÖC Başbakanlı Sözcüsü Violetta Lisina; “ Başbakanımız Vasiliy Cartı bu gece ağır hastalıktan dolayı hayatını kaybetti” dedi. 18 Temmuz’dan beri tatilde olan Vasiliy Cartı, 8 Ağustos’ta Moskova’da geçirdiği ameliyat sonrası Kırım’a dönmüştü. İktidardaki Bölgeler Partisi’nin Kırım temsilciliği başkanlığını da yapan Cartı, 2010 yılından bu tarafa Kırım Başbakanı görevinde bulunuyordu.
Cartı’nın cenazesi Perşembe günü Donetsk Bölgesinin Makeevka şehrinde kaldırılacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç hayatını kaybeden Vasiliy Cartı’nın yakınlarına taziye mesajı gönderdi. Yanukoviç: “Cartı harika bir insandı. O samimi ve duyarlı bir baba, sevgi dolu bir koca, seçkin bir devlet adamıydı. Cartı’nın adı Ukrayna’nın tarihinde hep kalacak.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]