Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rumlar, Türkiye’ye yaptırım istiyor

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde oluşturan yeni hükümetin Dışişleri Bakanı Erato Markulli, görevine başlar başlamaz AB’de Türkiye’ye karşı atağa geçti.

Markulli, AB’den Türkiye’ye karşı AB yaptırım mekanizmasının hayata geçirilmesini talep etti.
ABHaber’e göre, Erato Markulli Türkiye’nin doğal gaz yataklarıyla ilgili yaptığı açıklamaların bir AB üyesi ülkeyi tehdit anlamına geldiğinden yola çıkarak Türkiye’ye karşı AB yaptırım mekanizmasının hayata geçirilmesini istedi.

-AB DIŞIŞLERİ BAKANLARINA ŞİKAYET MEKTUBU-

Markulli, AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarına bir mektup yollayarak Türkiye’ye karşı AB’nin Rumlarla dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti. Markulli ayrıca konunun Eylül ayında toplanacak AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nde gündeme getireceklerinin de altını çizdi.

Rum Bakanı söz konusu mektubu ayrıca AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ile BM Güvenlik Konseyi üyelerinde gönderdi.
Ayırıca AB Polonya Dönem Başkanlığı ve Avrupa Komisyonu‘na başvuran Markulli, Türkiye’nin bir aday ülke gibi davranmadığına dikkati çekerek bir AB üyesi ülkeyi (Rum Kesimi) tehdit ettiğini iddia etti ve AB’nin yaptırım mekanizmasının biran önce devreye sokulmasını istedi.

-AP VE AB KONSEYİ’NDE YOĞUN GİRİŞİMLER-

Bununla birlikte Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Rum ve Yunanlı parlamenterler de, Eylül ayından itibaren konuyla ilgili AP’deki siyasi gruplar nezdinde yoğun girişimlerde bulunacakları öğrenildi.
Erato Markulli ayrıca, Türkiye’nin doğal gaz yataklarıyla ilgili tehditlerinin Eylül ayında toplanacak AB Dışişleri Bakanları Konseyi gündeminde alınmasını sağlarak bu çerçevede AB Konseyi’nden bir karar çıkması için çalışacakları mesajını verdi.

Haber7

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]