Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna acil hatlarda 911’i model aldı 112’ye geçti

Ukrayna’da başı sıkışan vatandaş artık sadece 112’yi arayacak. Ukrayna hükümeti tek telefon numarası ile çalışacak ve vatandaşlarına acil yardım sunacak servisinin kurulması konusunda yasa tasarısını imzaladı.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Yan Bernazük’un yaptığı açıklamada; “Yasa tasarısının oluşturulmasında 112 servisin çalışmasında katkıda bulunacak bakanlıklar: Olağanüstü Haller Bakanlığı, İç işleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Altyapı Bakanlığı ve yerel yönetimlerden tüm ince ayrıntıları almak zordu ama şu anda tüm sorunlar halledildi” dedi.

Ukrayna devlet şirketi 112 Kamu Güvenliği Merkezi’nin Müdürü Rostislav Valihnovskiy ise, Olağanüstü Haller Bakanlığı’nın şu anda 112 projesinin hayata geçirme aşamasına geldiğini söyledi.

911 MODEL ALINDI
Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nden de gelen davet üzerine Temmuz ayında Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanı başkanlığında bir heyet ABD’de temaslarda bulundu. Ukrayna heyeti 112 servisinin benzeri olan 911 servisinin çalışmasını ve deneyimi yerinde inceledi.

ABD’ye yapılan ziyaret çerçevesinde ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı, Ukrayna’ya 112 acil yardım sistemin fizibilitesi ve kurulması için 649 bin dolarlık bir kaynak da verdi. Söz konusu ödeneği ise dünyada bu tür sistemlerin en büyük beş uygulayıcısı olan Winbournе Consulting şirketi kullanacak.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı 2011 yılın son çeyreğinde iletişim merkezleri ve telekomünikasyon ağı modernize etmeyi planlıyor.

EURO 2012’DE 112 HATLAR ÇALIŞACAK
Tek numara ile çalışan 112 acil yardım sistemi öncelikle; Euro-2012’de ev sahipliği yapacak olan şehirlerinde kurulacak.

Kiev, Lviv, Harkiv ve Donetsk’te 2012 yılın ikinci çeyreğinde kurulması planlanan sistem 2012 yılı sonuna kadar Ukrayna’nın diğer şehirleri de kapsayacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]