Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yeni başkanı belli oldu

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun başkanlığını yaptığı Kırım Tatar Milli Meclisi’nin (KTMM) yeni başkanı Refat Çubarov oldu.

Kırımoğlu’nun yardımcılığı görevinde bulunan Refat Çubarov, kurultayda 242 delegenin 126’sının oyunu alarak KTMM’nin yeni başkanı seçildi. Gizli oylamada diğer aday Remzi İlyasov’un oyu ise 114’te kaldı. Çubarov’un, 12 oy farkla başkan olduğu seçimlerde 2 delegenin oyu da geçersiz sayıldı.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Anatoliy Mogilyev, KTMM’nin yeni başkanı Refat Çubarov ile işbirliğine hazır olduğunu bildirdi. Refat Çubarov’un başkanlığını değerlendiren Anatoliy Mogilyev, “Refat Çubarov daha önce KTMM’den yardımcılık görevi yürüttü. Bundan önce Ukrayna Parlamentosu’nda milletvekiliydi. Etkili bir politikacı ve saygın bir kişiliği var. Zaten, iktidarlar her zaman kanaat önderleriyle yapıcı çalışma durumundadır.” dedi.

KTMM, yeni başkanıyla ilk oturumunu 31 Ekim’de yapacak. Refat Çubarov’un, 1 Kasım Cuma günü Kırım’ın Bahçesaray Şehri’ndeki Han Saray Camii’nde Cuma Namazı akabinde dualarla resmi görevine başlaması bekleniyor.

Hâlihazırda Ukrayna Parlamentosu’nda Kırım Tatarlarını temsil eden Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, daha önce yaptığı açıklamada delegelerin taleplerine rağmen kurultayda KTMM başkanlığı görevini bırakacağını ve yeniden aday olmayacağını duyurmuştu.

Dünya Kırım Tatar Kongresi başkanlığı görevini de yürüten Çubarov, Ukrayna Parlamentosu’nda 3 dönem milletvekilliği yapmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]