Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Timoşenko yanlıları ile polis barikat çekme yarışı yaptı

Ukrayna’nın eski Başbakanı ve Batkivşina Partisi’nin lideri Yuliya Timoşenko, Savcı Liliya Frolova talebi üzerine tutuklandı. Bunun üzerine mahkeme önünde eylem yapan Timoşenko yanlıları ile polisin arasında arbede yaşandı.

Öfkeli Timoşenko yanlıları “Timoşenko’ya özgürlük” sloganları atarak mahkeme çevresinde güvenlik koridoru oluşturan polise saldırdı. Timoşenko yanlısı gurubun polis barikatlarını kaldırmak istemesi üzerine güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Vatandaşın elinden barikatları almak isteyen güvenlik görevlileri bir süre barikatı çekiştirdi. Vatandaşların barikata bütün güçleri ile asılması üzerine polisler barikatı bırakmak zorunda kaldı. Halat çekme oyununa dönen çekişme sonucunda barikat vatandaşın elinde kaldı. Vatandaşla aralarındaki barikat engeli kalkınca polisler birbirlerine kenetlenerek bedenlerini barikat yaptı.

Gurup içerisinden polislere vurmayın çağrısı yapılması üzerine öfkeli gurup slogan atmaya devam etti.

Polislerin önünde açıklama yapan Kievli Miroslav Nabir, “Timoşenko gözaltına alınırken parti liderimizi savunduğum için polis memurları beni dövdü. Beni yoldan geçen arabaların altına attılar. Ben de bunun üzerine polislere saldırdım.” dedi.

Savcı Liliya Frolova’nın talebi üzerine mahkeme, Timoşenko’nun duruşma prosedürlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması kararı vermişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]