Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da bir ilk: ‘kaldırımlar ısıtılacak’

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 420 kilometre batısındaki, Ternopil Şehri’nin kaldırımları ısıtmalı yapılacak.

Sert kışları ile bilinen ülkede Ternopil Şehri Belediye Başkanı Sergey Nadal, seçim vaadini ‘ısıtmalı kaldırımları’ muhalefetin baskısı nedeniyle planladığından da erken yapmak zorunda kaldı. Ülke genelinde olduğu gibi Ternopil’de de çetin geçen kış mevsiminde kaldırımlar buz tutuyor. Başkan Nadal, şehrin kalabalık caddelerinde ve vatandaşların en çok düştüğü, kolunu bacağını kırdığı tehlikeli kaldırımları bölgesel olarak ısıtacak.

Nadal yaptığı açıklamada: “Aslında bu proje geniş bir zamana yayılarak gerçekleştirecekti. Ama muhalefet bu konuyu son dönemde çok fazla konuşur oldu. Muhaliflerin bunu sık sık politik malzeme olarak kullanması benim için prensip meselesi oldu. Onun için artık ilk ısıtmalı kaldırımlar bu sene kullanıma açılacak” dedi.

Belediye ve Ternopil Teknik Üniversitesi ile sözleşme imzalandığını ve şu anda üniversitenin bilim adamları ile belediye yetkililerinin bu projenin üzerinde çalıştıklarını belirten Nadal, bu projenin Ukrayna’da bir ilk olacağını söyledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]