Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna bugün ölen 37 madencinin yasını tutuyor

Ukrayna’da Lugansk ve Donetsk Bölgelerinde meydana gelen maden kazalarda hayatını kaybeden 37 madencinin yasını tutuyor.

Bugün ülke genelinde yas günü ilan edilmesi nedeniyle ülke genelinde tüm resmi kurum binaların, dış misyon şeflikleri ve işyerlerindeki Ukrayna bayrakları yarıya indirildi.

Lugansk ve Donetsk Bölgelerindeki maden kazalarının ikisi de 29 Temmuz’da meydana gelmişti.

Lugansk bölgesindeki Suhodolsk-Vostoçnaya madenin 1 kilometreye yakın derinliğinde metan patlamasından dolayı 26 madenci hayatını kaybederken iki kişi yanıklar ve ağır travmalarla hastaneye kaldırıldı. Arama kurtarma çalışmaları da tamamlandı.

Donetsk Bölgesinin Makeevka şehrindeki madeninde ise vinç mekanizmasının yıkılması sonucunda 11 kişi hayatını kaybetmiş dört kişi ise yaralanmıştı. Buradaki kazada da arama kurtarma işlemleri de bitirildi.

Kaza sebeplerini ise kaza yerlerinde çalışmaya devam eden hükümet komisyonlar tarafından tespit edilecek. Söz konu komisyonlar kazazede ailelerine yardımları da ulaştıracak.

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç her iki kazada da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım verilmesi konusunda Bakanlar kuruluna talimat verdi.

Suhodolsk-Vostoçnaya madeninde hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 125 bin dolar verileceği açıklandı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]