Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin’e ” şike ile Türkiye gibi mücadele edelim” mektubu

Rusya’da futbolda yaşanan şike sorunu konusunda Başbakan Vladimir Putin’e mektup gönderen Rusya Sayıştay Başkanı Sergey Stepaşin, Türkiye’yi şike ile mücadelede örnek almalarını istedi. Stepaşin, Putin’e gönderdiği mektupta Türkiye’nin şike ile mücadele yasasının tercümesini de eklediği öğrenildi.

Rus basınına konuşan Sayıştay Başkanı şike ile mücadele konusunda Türkiye’nin örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Rus basınında çıkan haberlere göre Stepaşin Putin’e yazdığı mektubunda, şike olaylarına karşı mücadele edilmesi gerekliliğinin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Stepaşin’nin şike mevzuatında yeni bir yasanın şart olduğunu, kendilerinin bu konuda yaralanacak ülkenin de Türkiye olduğunu adres gösterdiği aktarıldı. Sayıştay Başkanı’nın ayrıca bu konuda Putin’den gerekli destek talebinde bulunduğu belirtiliyor. Basında çıkan haberlere göre Türkiye’yi işaret eden Stepaşin, “ Son zamanlarda bazı ülkelerde şike olaylarının üzerine gidiliyor. Maalesef altını çizerek belirtmek gerekir ki, bu sorunlar Rus futbolunda da var” dedi. Şike olaylarının Rus futbolunu çok olumsuz etkilediğini ifade eden Sayıştay Başkanı, “ Utanç verici bu yöntemle maçların yönetilmesi, izleyicilerin futbol ilgisinin azalmasına ve profesyonel oyuncularımızın yabancı takımlara kaçışına yol açmakta. Tüm bunlar Rusya futbol şampiyonluğunun itibarını sadece Rusların değil, dünya spor kamuoyunun da gözünde düşürüyor. Bu, 2018 Dünya Futbol Turnuvası organizatörü Rusya için olumsuz bir imaj ” dedi.

Öte yandan İnterfaks haber ajansına Putin’e yazdığı mektup ile ilgili açıklamada bulunan Stepaşin, Türkiye’nin şike ile mücadelede örnek alınması gerektiğini tekrarladı. Stepaşin, “Türkiye bizim nasıl davranacağımıza örnek oldu. Rusya’daki şike ile ilgili durum, Türkiye’de yaşananlara çok benziyor. Türkiye’nin ilgili yasalarını örnek alarak Rusya ceza kanununda yasa değişikliğini bu yıl kabul edebiliriz” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]