Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Patrikhanesi: Norveç’teki terörist dini amaçlarına alet ediyor

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikliği Başrahibi Yevstratiy, Norveç’te yaşanan terör saldırısını Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na değerlendirdi.

Başrahip Yevstratiy; “Bütün inananlar için Norveç’te yaşananlar; üzüntü verici ve korkunç. Bizim kilisemiz masumların öldürülmesine yönelik her türlü saldırı ve vahşeti kınıyor. Bu olaydan görülüyor ki terörist her ne kadar bunu din için yaptığını öne sürse de gerçekte olan ise dini kendi amaçlarına alet etmesidir.” dedi.

Teröristin toplumun dikkatini kendi fikirlerine odaklanması için bu vahşeti işlediğine dikkat çeken Yevstratiy, “Terörist bazen; sağcı-solcu, bazen de Hıristiyan-Müslüman maskesi takar. Teröristlerin ortak tarafı; insanın yaşam hakkına saygı duymaması, masumlara karşı şiddet uygulamasıdır. Bu yaptıklarının ise hiçbir mazereti bulunmamaktadır.” diye konuştu.

İslam’ın genel olarak terörle anılmasının doğru olmayacağını ifade eden Yevstratiy, “Dinin bütününü terörle anamazsınız içinde eksantrik akımlar olabilir, ama bu konuda genelleme yanlış. İnsanlık tarihinde bu tür olaylar gördük. Din adı altında akımlar görüyoruz, hem kendi üyelerine hem de dışarıya karşı şiddet uyguluyorlar. Ama gerçekte şiddet ve terörün dini bir mazereti olamaz. Kim dini teröre alet ederse, sadece mensup olduğunu dinin adını kirletmekle kalmaz küfre de girer. Çünkü dinin emirlerine karşı gelir.” şeklinde konuştu.

‘UKRAYNA’DA MÜSLÜMANLARLA-HIRİSTİYANLAR ARASINDA İHTİLAF YOK’

Başrahip Yevstratiy; “Allah’a şükürler olsun ki Ukrayna’daki, Hıristiyan ile Müslümanlar arasındaki ihtilaf yok ve ilişkilerimiz dostane. Tabi ki etnik ve varlıkla ilgili sorunlarımız var. İlk sırada da Kırım geliyor. Kırım’dan sürülen Tatarların geri dönüşlerindeki varlık ve hak talepleri var. Ukrayna Kilise ve Dini Örgütler Kurulu var. Buraya ülkede bulunan 3 ayrı müftülükten temsilciler geliyor. İlişkilerimiz gayet olumlu ve verimli. Müslümanlarla iki taraflı ve çok yönlü görüşüyoruz, ilişkilerimiz sağlam temellerde otuyor. Ukrayna halkının refahı için, bizler ‘yaratılanı yaratandan ötürü sev’ ortak paydalarda buluşarak ilişkilerimizi dostluk ve barış çerçevesinde sürdürmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]