Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[video ve foto] Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda görmek istemediğimiz olaylar

Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçının hemen başında gazetecilere saldırarak stadın dışına kovan sarı-lacivertli taraftarlar maçın 67. dakikasında sahayı işgal ederek maçın yarıda kalmasına neden oldu. Hakem maçı tatil etti. Şaşıran taraftar basına ve yayıncı kuruluşun kameralarını kırarak canlı yayını durdurdu.

TARAFTARLAR MEDYAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala İslam Çupi Basın Tribünü’nün çevresindeki taraftarların medya mensuplarına yönelik protestolarına zaman zaman bütün stat katıldı.

Takımların seremoni için sahaya çıkmalarıyla bir ara kesilen tepki maç başladıktan sonra da devam etti.

Basın mensuplarına ”Stadı terk edin” şeklinde bağıran ve küfürler eden taraftarlar bir süre sonra tribüne doğru dolu su bardak ve şişesi, çakmak ve para gibi yabancı maddeler atmaya başladı.

Taraftarın tepkisi üzerine basın tribünü çevresindeki özel güvenlik elemanı ve polis ekipleri sayısı artırılırken, çok sayıda gazeteci tribünü terk ederek, tribünün arka bölümündeki salona geçti.

Taraftarların tepkileri artarak devam ederken basın tribününe çıkan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, tribünde kalan diğer basın mensuplarına içeri geçmeleri konusunda ricada bulundu.

Maçı izlemeye gelen çok sayıda Ukraynalı gazeteci olayı şaşkınlık ve korkuyla izledi. Ukraynalı gazeteciler de salona geçtiler.

Taraftarların tepkilerinden saha içinde çalışan foto muhabirleri de nasibini alırken, üzerlerine yabancı maddeler atılan foto muhabirleri, kapalı çalışma alanlarına dönmek zorunda kaldılar.

Basın mensupları karşılaşmayı salondaki televizyonlardan takip ediyor.

Taraftarların tepkisi daha çok Habertürk gazetesine oldu.

Taraftarlar, gazetecilerin basın tribününü terk etmesinin ardından buraya büyük bir Aziz Yıldırım pankartı astı.

MAÇI BİNLERCE AZİZ YILDIRIM İZLEDİ!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’nin, Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla yaptığı özel maç, sarı-lacivertliler için bir anlamda, şike soruşturması kapsamında yaşanan sıkıntılı süreçte seslerini duyurmaya vesile oldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribün girişlerinde, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın maskeleri dağıtıldı.

Stat hoparlörlerinden yapılan dahili anonsla seremoni sırasında taraftarlardan bu maskeleri takması istendi.

Stadyumun içinde ise kale arkası tribünlerin çatı sistemine Aziz Yıldırım’ın büyük boyutlu fotoğrafları asıldı. Fotoğrafların altında ise Yıldırım’ın sıkça kullandığı, ”Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe” sözü yer aldı.

-AZİZ YILDIRIM TİŞÖRTLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ-

Bu maç öncesi destek için hazırlanan ve üzerinde Aziz Yıldırım’ın resminin bulunduğu tişörtler de Fenerium mağazalarında satıldı. Taraftarlar Aziz Yıldırım tişörtlerine büyük ilgi gösterirken, çok sayıda taraftar da bu tişörtleri üzerlerin giyerek maçı izledi.

Maraton üst tribüne asılan pankartla da başkan Yıldırım’a destek verilirken, pankartta ”Sana söz, yine söz, baharlar gelecek” yazısı yer aldı. Pankartta Yıldırım’ın ismini ortaya çıkaran harflerin büyük puntolarla yazıldığı görüldü.

Maç öncesi tribünlerde tezahürat yapan taraftarlar, ”Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe”, ”Fenerle kimse başa çıkamaz” şeklinde tempo tuttular.

-FUTBOLCULAR BEYAZ BALON UÇURDU-

Fenerbahçeli futbolcular karşılaşma öncesi taraftarının alkışları arasında havaya beyaz balon saldılar.

Maç için ısınma çalışmaları bittikten sonra sahanın orta alanında toplanan sarı-lacivertliler, Fenerbahçe bayrağına sarılı olarak getirilen beyaz balonları alkışlarla havaya bıraktılar.

-MEHMET TOPUZ, AZİZ YILDIRIM MASKESİ TAKTI-

Hazırlık maçının kadrosunda bulunmayan Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topuz, Aziz Yıldırım maskesi taktı.

Yayıncı kuruluşun görüntülerine yansıyan Mehmet Topuz’un, elinde bulunan maskeyi bir ara yüzüne taktığı görüldü.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]