Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kastamonu Entegre için vizyon çevre ülkeler

Ağaç tabanlı panel üreticisi Kastamonu Entegre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ilk 1000 ihracatçı firma sıralamasında 66 milyon 453 bin 432 dolar ihracat rakamıyla 190’ıncı sırada yer aldı.

Büyüklüğü, 7-8 milyar dolar olan Türkiye mobilya sektörü, takribi 300 bin eleman istihdam ediyor. Sektörün büyüklüğü Çin’de 92 milyar dolar, ABD’de 58 milyar dolar, İtalya’da 30 milyar dolar, Almanya’da 26 milyar dolar, Fransa’da 12 milyar dolar.

Mobilya ihracatı, Çin’de 26 milyar dolar, Almanya’da 10 milyar dolar iken Türkiye’de 1,5 milyar dolar seviyesinde. Toplam 15 Avrupa ülkesinin mobilya üretimi 120 milyar dolar. Avrupa Birliği üyesi birinci grup yani ileri ülkelerin mobilya üretimi her sene yüzde 3 azalıyor. İkinci grup yani birliğe yeni giren ve girmekte olan ülkelerin de yüzde 11 artıyor.

Batı Avrupa’nın ihtiyacı doğuda üretilmeye başlıyor ve Doğu Avrupa’nın kendi tüketimi artıyor. Türkiye bir yandan Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri gibi ilerleyen, orman kaynaklarının kıtlığından mobilya veya en azından levha ithal eden ülkelere sınır. Diğer yandan Balkan ülkeleri, Ukrayna, Güney Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan gibi odun hammaddesi olan fakat teknolojik yatırımları olmadığı için, levha ve mobilya olarak doğal piyasası olan yerlere yakın. Dolayısıyla Türkiye için 7 milyar dolardan 20 milyar dolarlık mobilya üretimine ve 6 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak güç değil.

Kastamonu Entegre için vizyon artık sadece 74 milyonluk Türkiye piyasası değil, sınır ve çevre ülkeler ile 850 milyonluk bir nüfus.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]