Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan başkanlığındaki 61. Hükümet güven oyu aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 61. Hükümet 322 oyla güvenoyu aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet için yapılan güven oylaması teknik arızaya takıldı. Elektronik oylamada bazı milletvekillerinin parmak izi ile oylamaya katılamayınca bunu yerine pusula kullandı. Oylamada karışıklık olunca oylama yaklaşık 45 dakika gecikmiş oldu. Yapılan oylama sonucunda 61. hükümet 322 oyla güvenoyu aldı. Hükümete 173 ise ret oyu çıktı.

Başbakan Erdoğan oylama sonucunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ‘BURADAKİ DAYANIŞMAMIZ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKMADA ÖNEMLİ BİR İMTİHAN OLACAKTIR

AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulun 61. Hükümet TBMM’den güvenoyu aldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel Kurul’da, hükümet için güvenoylaması yapıldı. Toplam 495 milletvekilinin katıldığı oylamada 322 milletvekili evet, 173 milletvekili de hayır oyu verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa konuşmasında, 61. Hükümet’e güvenoyu verilmesine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

”Önümüzde çok iddialı, yoğun bir sürecin olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu bu kutlu çatı altında büyük bir mücadeleyi, geleceğe yönelik, hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız, birliğimiz, beraberliğimiz ülkemizi, Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız, beraber vereceğiz.”

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti sıralarında grup başkanvekilleri, CHP grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı.

Bu arada, güvenoylaması sırasında, elektronik sistemle oylama yapılırken bazı milletvekilleri sisteme giremedi. Yeni milletvekillerinin sisteme giremeyenlere yardımcı oldu. Ancak, sisteme giremeyen çok sayıda milletvekili oy pusula gönderdi. Sadık Yakut, milletvekillerinin sisteme giremediğini belirterek, ”Acele etmeyin, tüm pusulaları alacağız” dedi. Oy pusulası gönderiminin yoğunlaşması üzerine, Yakut milletvekillerinin hem elektronik sisteme girerek oy vermek istemesi ve hem de pusula göndererek oy kullanması nedeniyle birleşime beş dakika ara verdi. Bu sırada oy sayımı devam etti. Ancak, sisteme girmesine karşın pusula gönderme yoluyla oluşacak mükerrerliğin önlenmesi amacıyla yapılan sayım yaklaşım işlemi 1.5 saate yaklaştı.

Genel Kurul’da, güvenoylamasının ardından, RTÜK üyeliği seçimine geçildi.

Cihan -Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]