Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Saakaşvili: Putin özel operasyon planlamaktan zevk alır

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya Başbakanı Vladimir Putin hakkında ilginç iddialarda bulundu. Gürcü liderine göre, Putin istihbaratla ilgili özel operasyon düzenlemekten zevk alıyor.
Rus Eho Moskvı radyosuna konuşan Saakaşvili, Gürcistan-Rusya ilişkilerini değerlendirdi. Gürcü liderin iddiasına göre, “İstihbarat yetkililerinin yönettiği dev ülke için ilk hedef Gürcistan.” Rusya Başbakanı Putin’den bizzat bu iddiaları duyduğunu ve gördüğünü ifade eden Saakaşvili, “O kendisi istihbarat operasyonları planlıyor ve görevlilerin soyadlarını detaylı şekilde biliyor. ” dedi.

Saakaşvili, ülkesinde yolsuzlukla mücadele yerine, Rus ajanlarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını anlattı. Gürcü lider, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in yönetimde hiç bir karar almadığını da öne sürdü.
Saakaşvili, Ağustos 2008 savaşından bir ay önce Medvedev’le Astana’da son kez görüştüğünü hatırlatarak, “ Görüşmemiz çok kısa oldu, onun benden kaçtığı açık şekilde görülüyordu. Kendisi bir şeyler olacağını biliyor gibiydi. Daha sonra kaç kere kendisine telefonla ulaşabilmek için gösterdiğim çabalar sonuçsuz kaldı.” dedi.

Gürcü lider, Ağustos 2008 savaşıyla ilgili Rusya’yı suçlayarak, “Bence, savaşla ilgili kararı Putin 2006 yılında aldı. Belki de 2005 yılında. Bunun kısmen Ukrayna devrimiyle, kısmen de Rusya’nın iç durumuyla ilgili olduğunu düşünüyorum.” Saakaşvili, Putin’in kendilerini 2006 uyradığını aktardı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]