Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Timoşenko’nun yargılanmasına devam ediliyor

Rusya ile Ukrayna arasında 2009 yılında yapılan doğal gaz anlaşmasında görevini kötüye kullanarak devleti zarara uğratmakla suçlanan eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun yargılanmasına başkent Kiev’de devam ediliyor.

Peçersk İlçesi Mahkemesi’nde görülen davada Timoşenko’nun avukatı Nikolay Titarenko, sağlık durumunun iyi olmadığı ve eski Başbakan Timoşenko’yu hakkıyla savunamadığı için pazartesi gününe kadar mahkemeye ara verilmesini istedi.

Timoşenko’nun avukatı Titarenko yargı süresinin uzamasını işkence olarak niteledi. Bunun üzerine Hâkim Rodion Kireev; “Burada size işkence yapan mı oldu?” sorusunu yöneltti.

Öte yandan Yuliya Timoşenko yandaşları mahkeme çevresinde destek eylemelerini sürdürüyor. Yapılan eylemlerde konserler veriliyor ve mahkeme sürecinde Timoşenko’ya destek veren gazeteler dağıtılıyor. Bununla birlikte mahkeme çevresinde yüksek güvenlik tedbirleri alındı ve mahkemenin çatısında nişancı askerler yerleştirildi.

Yuliya Timoşenko devleti zarara uğratmak suçlamasıyla uzun süredir tutuksuz yargılanıyor. Davanın savcısı Liliya Frolova ise daha önce yaptığı açıklamada, Timoşenko’nun yargılandığı kanun maddelerine göre on yıla kadar hapis cezasının istenebileceğini açıkladı.

Timoşenko’nun devlete yol açtığı zararın yaklaşık 187 milyon 500 bin dolar olduğu iddia ediliyor. Ukrayna yasalarına göre görevini kötüye kullanma suçundan hüküm giyenlerin şartlı tahliyesi mümkün değil. Ayrıca bu kişilerin aldığı cezaların uygulanması da tehir edilemiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]