Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türk ekibi Akerman Rallisi’nden kupayla döndü

Ukrayna’da yaşayan Türk Rallici Selami Sezer ve yardımcı pilotu Koray Gürer, 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenen Akerman Rallisi’nden kendi klasmanından beşinci çıkarak kupa aldı.

Yarış komitesinden yetkililer yaptığı açıklamada; “Yarışın düzenlendiği Ukrayna’nın Belgrad-Dnistrovskiy Şehri ve Akerman İlçesi’nde iki gün süresince aralıksız yağan yağmur, toprak parkuru çamur haline getirdi. Parkurun elverişsiz hale gelmesi, sürüş güvenliğini ciddi anlamda tehdit etti. Yarış komitesi olarak yarışı ertelemeyi de düşündük. Rallide start alan 42 araçtan ancak 21’i finiş çizgisi gördü” dedi.

RALLİ SÜRESİNCE YAŞANAN KAZALAR GELİYORUM DEDİ
Çamur haline gelen parkurda çok sayıda kaza gerçekleşti. Kaza yapan ekipler içerisinde Türk ralli ekibi de vardı.

Yarışın üçüncü etabında lastiği kayaya çarparak parçalanan ve 7 kilometre boyunca jant üzerinde yarışa devam eden Türk ekibinin finişe 2 kilometre kala vites takımı bozuldu. Türk rallici Sezer yarışı güçlüklere rağmen tamamlayarak kendi klasmanlarında 5’inci oldu.

Türk ekibinin kupası Akerman Belediye’si başkan yardımcısı tarafından verildi.

TÜRK EKİBİ ODESA RALLİSİNE HAZIRLANIYOR
Selami Sezer yaptığı açıklamada; “Yarış komitesi yağmur nedeniyle yarışın ertelenmesini istedi. Yağan yağmur nedeniyle servis ve izleme alanları bataklık haline geldi. Buna rağmen başka şehirlerden sadece bu yarışı takip etmek için gelmiş birçok insan ve medya mensubu vardı. Üstelik kendi kısıtlı imkânlarımızla yapmış olduğumuz birçok hazırlık bizi yarışın ertelenmesi halinde çok güç durumda bırakacaktı” dedi.

Yarışın yapılması halinde ortaya çıkacak riskleri bildiklerini ifade eden Selami Sezer, kaza anını şu şekilde anlattı: “Üçüncü etapta bir tümsekten hızlı geçip havalandık. Çamurla sıvanmış bir kayaya çarparak aracımızın sol ön tarafından darbe aldık. Çamurluk kısmı çöktü, ön sol lastiğimiz ise tamamen parçalandı. Servis alanına ulaşana kadar 7 kilometre çıplak jant üzerinde gittik. Tek tesellimiz, kimsenin yara almamış olması. Aracımızda ciddi derecede hasar var ama her şeye rağmen bizi izlemeye gelmiş insanları hayal kırıklığına uğratmadığımız ve Türkiye’mizin tanıtımı için bir şeyler yapabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki rotamız temmuz ayı son haftasında düzenlenecek olan Liman Kupası’nın Odesa Rallisi ayağı olacak”

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]