Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Astana’da düzenlenen madencilik kongresine Ukrayna’da katıldı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen II. Uluslararası Madencilik ve Metalürji Kongresine ilgi çok az oldu.

Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen kongrenin açılışını Kazakistan Başbakanı Karim Masimov yaptı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kongreye gönderdiği kutlama mesajını okuyan Masimov, ülkesinin 2020 yılına kadar yapacağı endüstriyelleşme programını anlattı. Madencilik sektörünün gelişmesinin yeni teknolojiye dayalı üretim yapmasına ve daha çevreci teknolojinin kullanılmasına bağlı olduğunu kaydeden Masimov, devlet ve hükümet olarak bu sektörlerin büyümesi ve kalkınması için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Astana Günleri kutlamaları çerçevesinde yapılan kongreye; İngiltere, Amerika, Ukrayna, Türkiye, İsviçre, İspanya, Slovakya, Özbekistan, Rusya, Çin, Hindistan, Güney Kore, İtalya, Fransa, Almanya, Kanada gibi 25 ülkeden 250’den fazla şirket ve bin üçyüz delege katılıyor.

II. Uluslararası Madencilik ve Metalürji Kongresi’ne Türkiye’den katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Kazakistan hükümetinin davetlisi olarak Astana’ya geldiğini söyledi . Prof. Dr. Kural, Kazakistan’ın uranyum, kömür ve petrol gibi önemli yeraltı zenginliklerine sahip olduğunu ifade etti. İki ülkenin madencilik alananında işbirliği yapmasını hedeflediklerini, İTÜ’nün maden bölümünün dünyada en iddialı bölümlerden biri olduğunu vurgulayan Kural, 9 profesör ve gelişmiş laboratuvar imkanlarıyla Avustralya’ya bile proje yaptıklarını ifade etti.

Fuarda İTÜ’nün standının özellikle de öğrenciler tarafından büyük bir ziyaretçi akımına uğradığını kaydeden Kural, yazdığı ‘Kömür’ kitabının otuzdan fazla ülkede ders kitabı olarak okutulduğunu ve yirmiden fazla devlet başkanının kitaba önsöz yazmasıyla da kitabın Guinness rekorlar kitabına girdiğini ifade etti.

Kongre çalışmaları bünyesinde açılan fuarda şirketler ürünlerini tanıtma imkanı buldu. Yarın sona erecek kongre çalışmaları sonunda bir dizi anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]