Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rum lider Hristofyas, Ukrayna’da temaslarda bulunuyor

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de resmi temaslarda bulunuyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna’da resmi ziyaret ile gelen Dimitris Hristofyas ve görüştü. Görüşme akabinde iki ülke arasında Ukrayna ve Güney Kıbrıs hükümetleri arasında bir dizi anlaşma imzalandı.

Ukrayna cumhurbaşkanlık basın servisinden yapılan açıklamada, hükümetler arasında farklı alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda 4 anlaşmanın yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ile ilgili konularda işbirliği yapılması için, Ukrayna ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlıkları arasında Mutabakat Zaptı da imzalandığı bildirildi.

İki devlet arasında imzalanan anlaşmalar ülkeler arasındaki; ekonomik, bilimsel, teknolojik ve sanayi işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.

İmzalanan anlaşmaların, özellikle; sanayi sitelerinin kurulması, sanayi işletmeleri, bilimsel ve teknolojik bilgi alışverişi, teknik uzmanlık ve araştırma tesisleri, altyapı projeleri ve turizmin gelişmesinde katkı sağlayacak.

Bununla birlikte Ukrayna – Güney Kıbrıs hükümetleri arasında; ekonomik, bilimsel, teknolojik ve endüstriyel işbirliği komisyonları oluşturulacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]