Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Bağımsızlık gününde Belarus karıştı; onlarca kişi gözaltına alındı

Belarus polisi, bağımsızlık gününde Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko yönetimine tepki için toplanan göstericilere biber gazı sıktı ve onlarca göstericiyi gözaltına aldı.

Rus basınında yer alan bilgilere göre, Lukaşenko’nun askeri kıyafetlerle katıldığı tören ve konuşmasını protesto etmek isteyen kalabalık, başkent Minsk’in dışındaki şehirlerde de polis müdahalesi ile karşılaştı.

İnternetten organize olan protestocular, 17 yıldır görevde olan Lukaşenko’nun koltuğunu bırakmasını ve demokratik seçimlere gidilmesini istiyor. Ekonomik krizin eşiğinde olan Minsk, geçen ay rubleyi yüzde 36 devalüe etti, Moskova ve IMF’den de milyarlarca dolar borç talebinde bulundu.

Askeri üniformalar içinde kalabalığa seslenen Lukaşenko, Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan’da yaşanan ‘Turuncu Devrimlere’ işaret ederek, “Onlar bir kısım başkentlerde kurdukları senaryolarla sosyal dokuyu bozmak ve bizi dizlerimiz üzerine çöktürmek istiyorlar. Bu hiçbir zaman olmayacak.” dedi.

Lukaşenko’nun oğlu Kolya’nın da askeri kıyafetlerle törende yanında yer alması dikkat çekti.

3 Temmuz 1944’de Kızıl Ordu’nun Minsk’i Nazi birliklerinin elinden kurtarmasını ‘bağımsızlık günü’ olarak kutlayan Belarus, 27 Temmuz 1991’de de Sovyetler Birlği’nden ayrılmıştı.

Gövde gösterisine dönüşen kutlamalara 160 ağır askeri araç ve 4 binin üzerinde asker katıldı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]