Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı dansçılar Büyük Ankara Festivali’nde boy gösterecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyük Ankara Festivali’nde gösteri yapacak 16 ülkeden 500 dansçı, festival öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Geleneksel kıyafetleriyle Anıtkabir’e gelen ve Ata’nın karşısında saygı duruşunda bulunan dansçılar, daha sonra Anıtkabir Müzesi’ni gezdi.

Büyük Ankara Festivali Uluslararası Halk Dansları Bölümü Koordinatörü Taner Bozkuş başkanlığındaki ziyaret, heyetin mozoleye çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazısına “16 ülkeden 500 dansçı gençle birlikte dördüncü kez huzurunuzdayız” sözleriyle başlayan Bozkuş, defteri imzalamasının ardından heyetle birlikte müzeyi gezdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ sözünden yola çıkarak dünya barışına katkı sağlamak ve dünya gençliğini bir araya toplamak amacıyla böyle bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Taner Bozkuş, “Folklorun dünyanın ortak dili olduğunu düşünerek, bu halk dansları bölümünü oluşturmaya başladık ve dördüncü kez Festival için bir araya geldik. Bu sene daha da büyüyerek 16 ülkeden 500 kadar dansçı gencimiz burada. Bütün Ankara ve Türkiye’ye gösterilerini sunacaklar. Bu vesile ile böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı ve önümüzü açtığı için büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya, Azerbaycan, Moldova, KKTC, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Başkortostan ve Türkiye’den katılan 500 kadar dansçı, ziyaretin ardından saat 14.00’de AKM alanında başlayacak olan ‘Büyük Ankara Festivali’ne geçerek, gösterileri için hazırlıklarına başladı.

3 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünde oluşturulacak kortejin Kızılay’a yürüyüşü ile başlayacak festival, Hipodrom alanında oluşturulan yüzlerce stantta yer alan birbirinden değişik, eğlenceli ve keyifli aktivitelerle 10 gün boyunca Başkentlilere Ankara’da tatil keyfi yaşatacak.

Her gün birbirinden ünlü sanatçıların başkentlilerle buluşacağı konser programı şöyle:

  • 3 Temmuz Cuma: Serdar Ortaç
  • 4 Temmuz Cumartesi: Yeşim Salkım ve Kıraç
  • 5 Temmuz Pazar: Demet Akalın ve Kutsi
  • 6 Temmuz Pazartesi: Mustafa Sandal
  • 7 Temmuz Salı: İsmail Türüt, Zeynep Başkan, Gökhan Birben
  • 8 Temmuz Çarşamba: Ebru Gündeş
  • 9 Temmuz Perşembe: Zara ve Uğur Işılak,
  • 10 Temmuz Cuma: Ferhat Göçer
  • 11 Temmuz Cumartesi: Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan, 209 gelin ve damadın düğün töreni
  • 12 Temmuz Pazar: MFÖ Konseri

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]