Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko Kırım -Türk Lisesi’ne “üstün hizmet” madalyası verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Kırım Türk lisesinin müdürü ve bir öğretmenine “üstün hizmet” madalyası verdi. Yuşçenko, Ukrayna`ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti`nde Türk müteşebbisler ve Kırım Eğitim Bakanlığı tarafından müşterek işletilen Zeki Çocuklar Yatılı Koleji Müdürü Mehmet Şevketoğlu ve Fizik Öğretmeni Dr. Nikolay Karpenko`ya “üstün hizmet” madalyası verdi. Ukrayna genelinde eğitim camiasında “üstün hizmet” madalyasını almaya hak kazan 11 başarılı eğitim çalışanını Yuşçenko Cumhurbaşkanlığı Köşkün`de kabul ederek bizzat kendisi madalyalarını takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Yuşçenko eğitimcilerin toplumdaki yeri ve önemi vurgu yaparak okulların en önemli amacının sorumlu bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Öğretmenlere hitaben” Sizler çocukların vatanlarını sevmelerini ve vatanlarından gurur duymalarını öğretmelisinzi ” diyen Yuşçenko öğretmenin çocuğun dünya görüşünü ve geleceğini şekilleştirdiğine dikkat çekti.

Devletin gelişmesinde anahtar rolün milletin yüksek eğitim seviyesi olduğunu ifade eden Ukrayna lideri: “Biz Avrupa`da en yüksek seviyede eğitim veren ülke olmalıyız” diyerek eğitimcilere hedef gösterdi.

Viktor Yuşçenko, ülkede üniversitelere girişlerdeki yolsuzlukları önlenmesi için merkezi seçme sınavlarının başlatılması kararı alındığını böylelikle bu konudaki yolsuzluğun da otomatik olarak çözüme kavuşacağını bildirdi.

Devletin yetenekli gençlere ve eğitim çalışanlarına destek vermeye önem gösterdiğini kaydeden Yuşçenko, öğrencilere Devlet Başkanlığı`nın 700, Meclis`in 500, Bakanlar Kurulu`nun 100, burs verdiğini hatırlattı.

Anne ve babası öğretmen olan ve eğitimci bir aileden gelen Yuşçenko kendisinin öğretmelerle arasında özel bir bağ ve ilişki olduğunu belirterek, ” Sizler, bizim deniz fenerlerimizsiniz, kutsal bir vazifeyi gerçekleştiriyorsunuz”dedi. Viktor Yuşçenko, Ukrayna`da 1 Ekim tarihinde kutlanacak olan Öğretmenler Günü de kutladı.

Yuşçenko konuşmasının akabinde “üstün hizmet” madalyalarını taktı. Kırım Koleji öğretmeni Mehmet Kangiyev ve Fizik Öğretmeni Karpenko`nun yanı sıra “üstün hizmet” madalyasına layık görülen 11 kişi arasında Ukrayna Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Ukrayna Dili Araştırma Enstitüsü Müdürü Petr Kononenko ve Kiev Peçersk Lider Lisesi Öğretmeni Natalya Bogomolova gibi ülke genelinde itibarlı eğitim kurumlarından seçkin çalışanlar yer aldı. Cumhurbaşkanlığın`daki törende Ukrayna Eğitim Bakanı Stanislav Nikolayenko da hazır bulundu.

Programın sonunda başarılı öğretmenleri tebrik eden Yuşçenko, okul Müdürü Mehmet Şevketoğlu`na yakın ilgi göstererek okul hakkında geniş bilgi aldı. Okulu görmek istediğini belirten Yuşçenko ziyaret sözü de verdi.

Kırım Koleji öğretmeni Kangiyev.” Bu başarının arkasında geçtiğimiz günlerde Türkiye`de gerçekleşen Türkçe Olimpiyatı ve benzer uluslararası yarışmalarda ülkeye kazandırdığımız madalyaların etkisi çok oldu” dedi. Kırım`daki Kolej her yıl farklı alanlarda ülke ve yurt dışından yüzden fazla başarı ödülüyle yaklaşık 48 milyon nüfuslu Ukrayna`da en seçkin 70 okulu içinde de öne çıkan bir konumda.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]