Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Ak Partili milletvekilleri Kiev’deki Türk okulunu ziyaret etti

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenterler Meclisi oturumuna katılmak için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen Türk parlamenter heyetinden AK Parti Adana Milletvekili ve KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı Necati Çetinkaya ile AK Parti Afyon Milletvekili Sait Açba Türk okulunu ziyaret etti.

Türk müteşebbislerce açılan Uluslararası Meridyen Okulu idarecileri, milletvekilleri kapıda karşılayarak okul hakkında bilgi verdi. Okulda incelemelerde bulunan vekiller, daha sonra okulun şeref defterini imzaladı.

Milletvekilleri okulun şeref defterine, “Dünyanın her tarafında olduğu gibi burada da okulumuzun gösterdiği üstün başarı bizim gurur kaynağımız olmuştur. Burada yetişen çocuklar yarın ülkemizin dünyanın her tarafında iyi niyet elçileri olacaktır.” yazdı.

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA ADETA TÜRKİYE SARSILMIŞTIR”
Okullara ön ayak olanların önünde saygıyla eğildiğini ve teşekkür ettiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada, “Bu büyük bir başarıdır, öyle küçümsenecek bir başarı değildir. Bu seneki Türkçe olimpiyatlarında adeta Türkiye sarsılmıştır. O siyahî yavrucaklar, Slav ırkı, Güney Amerika’dan Vietnam’a kadar dünyanın her tarafından gelen değişik iklimlerden değişik ırklardaki insanlar, Türkiye’yi ve Türkçeyi benim evlatlarım kadar fasih dile getirmişlerdir. Benim kültürümü, şarkılarımı, folklorumu, benim kadar güzel sergilemişlerdir. Bütün Türkiye sevinç gözyaşları dökerek izlemiştir. Bu başarı kendiliğinden olan bir başarı değildir. Saygı duyulacak bir başarıdır.” dedi.

Geçmişte, TBMM çatısı altında bu okullara karşı yanlış yaklaşımlara tevessül edildiğini ve bununla ilgili Meclis’te bazı kararlar alınmak istendiğini belirten Çetinkaya, o zaman kendisinin Meclis Genel Kurulu’nda okulların başarıları hakkında bir konuşma yaptığını ve Meclis kürsüsünden hareketin temsilcilerinin manevi hatırası önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

“BU EĞİTİM MİMARLARINI DESTEKLEMEK LAZIM”
Yurt dışında çıktığında ilk görmek istediği yerin o beldedeki Türk okulu olduğunun altını çizen AK Parti Afyon Milletvekili Sait Açba ise “Tabi öncelikle bu okullarda dünyanın en ücra köşelerine kadar gidip alın teri ile bu gençleri yetiştiren eğitim mimarlarını desteklemek lazım. Bu işin en büyük mimarları onlar. Dünyanın en büyük organizasyonu Türkçe Olimpiyatları’nda sergileniyor. 130 ülkeden gelen gençler Türk dilini konuşuyorlar, Türkçe şarkı türkü söylüyor, oyunlarını sergiliyorlar. Dünyanın en büyük organizasyonu, hiçbir ülke böyle bir organizasyon yapabilmiş değil. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinin tamamını da harcasak, birine versek de kimsenin böyle bir organizasyon yapabilme şansı yok.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dışarıda tanıtımına en büyük hizmeti yurt dışındaki Türk okullarının yaptığına dikkat çeken Açba, bu okulların Türkiye’yi temsil edecek binlerce elçi yetiştirdiğini ve bu işin mimarlarına minnettar olduğunu söyledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]