Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Antalya’nın yaş meyve sebze ihracatında Ukrayna dördüncü sırada

Almanya’da salatalıkta görülen ve 12 Avrupa ülkesine yayılan EHEC virüsü, Antalya’dan yapılan yaş meyve sebze ihracatını düşürdü. Bununla birlikte Ukrayna’ya yapılan ihracat yüzde 20 oranında arttı.

Şehrin yaş meyve sebze ihracatı yüzde 5,9 oranında düştü ve 287,6 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2011 yılının ilk yarısında yapılan toplam ihracat ise yüzde 3,74 artarak 573,4 milyon dolara ulaştı.

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı’nın verdiği bilgilere göre, yaş meyve sebze ihracatında ilk beş ülkeyi Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Almanya, Ukrayna ve Romanya oluşturdu. Domates, 159 milyon dolar ile en fazla ihraç edilen ürün oldu. Diğer ürünler ise biber, hıyar-kornişon ve kiraz-vişne olarak sıralandı.

SÜS BİTKİLERİ İHRACATI İSTİKRARLI ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR
Süs bitkileri ihracatı ise yakaladığı istikrarlı çıkışı sürdürüyor. Türkiye süs bitkileri ihracatı 2011 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 37 artarak 45 milyon dolar oldu. Süs bitkileri sektöründe en önemli ihracat pazarları sırasıyla Irak, Almanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Türkmenistan ve Azerbaycan oldu.

Canlı bitkiler ihracatında önemli pazarlar olan Irak’a yüzde 325, Türkmenistan’a yüzde 3, Azerbaycan’a yüzde 84 artış görüldü. Diğer önemli ihraç pazarlardan Hollanda’ya yüzde 67, Almanya’ya yüzde 19, Ukrayna’ya yüzde 20 artış kaydedildi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]