Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yalova ile Kırım Karasubazar’ın kardeş şehir ilişkileri gelişiyor

Yalova belediyesi, 2003 yılında kardeş şehir protokolü imzaladığı Ukrayna’nın kırım özerk bölgesi Karasu bazar (belogorsk) şehri ile kardeş şehir ilişkilerini karşılıklı ziyaretlerle daha da geliştiriyor.

Daha önce Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu’nun Yalova’yı ziyaretinin ardından Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Karasu Bazar şehriyle başlayan diyaloglar kardeş şehir ilişkileri düzeyine kadar gelmiş, ancak şehrin Rus Belediye Başkanı’nın tutumu yüzünden kardeş şehir ilişkilerinde 2003 yılından sonra durgunluk yaşanmıştı. 2010 yılı ekim ayında gerçekleştirilen seçimler sonrası Özerk Kırım Cumhuriyeti’nde ilk defa bir Kırım Türkünün belediye başkanlığına gelmesiyle ilişkilerde tekrar hareketlenme gözlendi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Yalova’yı ziyaret eden Karasu Bazar Belediye Başkanı Albert Osmanoğlu Kangiev ile Kırım Heyeti, kardeş şehir protokolleri imzalamış ve ilişkilerin gelişmesini, Yalova’nın bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini belirtmişlerdi. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Karasu Bazar (Belogorsk) şehri Belediye Meclisi, 10 Mart 2011 tarihinde Yalova ile kardeş şehir protokolünü kabul ettiler. Karasu Bazar Belediye Başkanı Albert Osmanoğlu Kangiev, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı kentlerinde görmekten mutluluk duyacağı daveti yapıldı.

Kırım’da Sıcak Karşılama
Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Belediye Dış İlişkiler Sorumlusu Cengiz Dereli ile Belediye Balkan İşbirliği Ajansı Sorumlusu Lütfi Özgür’den oluşan heyet, Karasu Bazar (Belogorsk) kentiyle kardeş şehir sözleşmesine imza atmak için Kırım’a gitti. Kırım Türklerinin efsanevi lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu’nun yurtdışında bulunması sebebiyle Başkan Koçal ile Dereli ve Özgür’ü havaalanında Kırım Tatarları Halkı Meclis 1. Başkan Yardımcısı Refat Chubarov karşıladı. Chubarov, Yalova ile kardeş şehir anlaşmasının Kırım için önemli olduğuna değindi.

Karasu Bazar’da Da Kardeş Şehir Sözleşmesi İmzalandı
Karasu Bazar (Belogorsk) Belediye Başkanı Albert Osmanoğlu Kangiev, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı samimiyetle karşıladı ve Yalova Hayeti’ni Kırım’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kırım’da gezi ve incelemelerde bulunan Başkan Koçal, daha sonra Yalova ile Belogorsk şehirleri arasında kardeş şehir ilişkilerine ait resmi protokolü imzaladı. İmza törenine; Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Karasu Bazar (Belogorsk) Belediye Başkanı Albert Osmanoğlu Kangiev’in yanı sıra Belogorsk Valisi Oleg Rusetsky, Özerk Kırım Cumhuriyeti Milli Meclis Başkan Yardımcı ve Milletvekili Remzi İllyasov, Özerk Kırım Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mamutov, Özerk Kırım Cumhuriyeti Başmüftüsü Hacı Emiran, Belogorsk Ticaret Odası başkanı Resul Beluyadev, Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Cengiz Dereli ile Belediye Balkan İşbirliği Ajansı Sorumlusu Lütfi Özgür de iştirak etti. İmza töreninin ardından açıklamada bulunan Başkan Koçal, “Özerk Kırım Cumhuriyeti’nin tek Türk Belediye Başkanı olan Albert Osmanoğlu Kangiev ile böyle bir protokole imza atmak, bizler için büyük onur ve şeref taşımaktadır. Yalova Belediyesi olarak Belogorsk Belediyesi ile her alanda işbirliği içerisinde olacağız ve kendilerinin başarılı olması içinde desteklerde bulunacağız” dedi.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]