Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna İşitme Engelliler Atletizm takımı Kayseri’de yarışacak

Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası 10 – 16 Temmuz tarihleri arasında Kayseri’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün atletizm tesislerinde düzenlenecek. Şampiyonaya 17 ülkeden 250 civarında sporcunun katılacağı belirtildi.

Son yıllarda farklı branşlarda Avrupa, dünya şampiyonaları ile grand-prıx turnuvalarının merkezi konumuna gelen Türkiye, bir büyük şampiyonaya daha ev sahipliği yapacak. 17 ülkeye mensup 250 sporcunun katılımıyla yapılacak olan Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, 19 sporcuyla şampiyonada madalya mücadelesi yapacak.

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda 16 erkek, 3 bayan sporcuyla yer alacağı belirtildi.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, Kayseri’de ilk defa bir Avrupa Şampiyonası’nın düzenleneceğini belirterek, Türkiye olarak ilk beş takım içinde yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Gerek organizasyon gerek sportif sonuçlar açısından iki büyük başarıyı hedeflediklerini ve bunları gerçekleştireceklerine tüm kalbiyle inandığını belirten Aktaş, “Bir önceki şampiyonada 1 madalya kazandık. Kayseri’de hedefimiz 3-4 madalya kazanmak. Bunların rengi konusunda kesin bir şey söyleyemem ancak sporcularımız bu defa Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarıla imza atacak.” diye konuştu.

Aktaş, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Rusya, Ukrayna, Almanya, Portekiz ve İngiltere ile ilk beş için mücadele vereceklerini sözlerine ekledi.

FUTBOLCULAR GİDİYOR
Bu arada görme Engelli Futbol Milli Takımı ise Danimarka’ya gidiyor. Danimarka’da 26 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin hedefinin şampiyonluk olduğu belirtildi.

Federasyon Başkanı Oktay Aktaş, milli takımın şampiyona için Pazar günü bu ülkeye gideceğini belirterek, Danimarka’da tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Çok kaliteli futbolculardan kurulu bir ekibe sahip olduklarını ifade eden Aktaş, geçmiş yıllarda yaşadıkları şanssızlıkları bu defa Danimarka’da şampiyon olarak bertaraf edeceklerini söyledi.

BİR BÜYÜK ŞAMPİYONA DAHA
Bu arada 2012 yılında Görme Engelliler dünya Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağı belirtildi. Başkan Aktaş, bu büyük şampiyonanın Türkiye’ye alınması için çaba sarf ettiklerini ve uluslar arası federasyonun ise bu taleplerini geri çevirmediğini belirterek, şampiyonaya 16 ülkenin katılacağını söyledi.

Ankara’da Ankaragücü’nün Saray Tesisleri’nde yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için 5 Temmuz’da uluslar arası federasyondan bir heyetin gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Aktaş, şampiyonanın 6 ayrı sahada yapılacağını ve bunun için Ankaragücü’nün tesislerine tercih ettiklerini söyledi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]