Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı Polonya’ya gidiyor

A Milli Kadın Basktebol Takımı, 18 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 33. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası için yarın Polonya’ya gidecek.

18 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takım, bugün yaptığı son antrenmanının ardından yarın Türk Havayolları’na ait TK 1765 sefer sayılı uçakla 11.20’de Polonya’ya hareket edecek.

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına 2 Mayıs tarihinde başlayan Ay Yıldızlılar yoğun bir kamp döneminin ardından çalışmalarının sonuna geldi. Potanın Perileri, 8 Mayıs’a kadar İstanbul’da çalışırken daha sonra ise ikinci etap kamp çalışmaları için Antalya’ya gitti. Burada 20 gün kamp yapan Ay Yıldızlı ekip, aynı zamanda 25-26-27 Mayıs tarihlerinde ilk hazırlık turnuvası olan Uluslararası Kepez Turnuvası’nda mücadele etti ve Büyük Britanya, Hırvatistan ve Karadağ’ın da yer aldığı turnuvayı birinci olarak noktaladı.

Milliler, Antalya kampının ardından çalışmalarına bir süre İstanbul’da devam ederken, İstanbul hazırlıklarının ardından hazırlık maçları oynamak üzere İspanya’ya gitti. 2-3-4 Haziran tarihleri arasında İspanya’da düzenlenen özel turnuvada mücadele eden Ay – Yıldızlılar, bu turnuvanın ardından yurda dönerek bu yıl 10.’su İstanbul’da düzenlenen Zafer Kupası’nın hazırlıklarına başladı. Milliler Ahmet Cömert Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Zafer Kupası’nda İspanya, Karadağ ve Yunanistan’a karşı mücadele ederken, son maçında İspanya’ya şansız bir şekilde mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

TÜRKİYE, AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA A GRUBU’NDA
Bu yıl Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takımı A Grubu’nda yer alıyor.

Potanın Perileri A Grubu’nda Rusya, Slovakya ve Litvanya’ya karşı mücadele ederek üst tur vizesi arayacak. Polonya’da gerçekleştirilecek olan şampiyonada grup maçlarına Bydgosczz ve Katowice kentleri, finallere ise Lodz kenti evsahipliği yapacak.

A Milli Kadın Takım’ımız 18 Haziran Cumartesi günü şampiyonadaki ilk maçında Litvanya ile karşılaşacak. Bydgoszcz şehrinde Luczniczka Sports Arena’da oynanacak mücadele TSİ 13:30’da başlayacak.

Ay Yıldızlılar 19 Haziran Pazar günü ikinci maçında yine TSİ 13:30’da Slovakya ile karşı karşıya gelecek. Milliler’imiz grubundaki son maçında ise 20 Haziran Pazartesi TSİ 19:00’da Rusya ile mücadele edecek ve grup maçlarını tamamlayacak.

A Milli Kadın Takım’ımızın Polonya’da oynayacağı maçlar NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Gruplarını ilk 3 sırada bitiren takımlar ikinci tura çıkmaya hak kazanırken, ikinci tur 6’şar takımlı iki gruptan oluşacak. İkinci tur maçlarında da gruplarını ilk 4 sırada bitiren takımlar final turunda mücadele etmeye hak kazanacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI BU YIL 33. KEZ DÜZENLENİYOR
Bu yıl Polonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası günümüze dek toplam 32 kez organize edildi.

Türkiye’nin de 2005 yılında ev sahipliği yaptığı şampiyona, ilk kez 1938 yılında İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlendi. 1991 yılına dek düzenlenen şampiyonalarda ezici bir üstünlük kuran eski Sovyetler Birliği, bu süreçte 21 kez altın madalyaya ulaşıp, bir kez de gümüş madalya kazandı.

2009 yılında Letonya’da düzenlenen turnuvayı ilk sırada tamamlayan Fransa, Polonya’ya son şampiyon unvanı ile gelirken, Fransızlar aynı zamanda 2001 yılında düzenlenen turnuvada da şampiyonluğa ulaşmışlardı. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda ayrıca Rusya’nın 2, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Litvanya, Ukrayna, İspanya, Bulgaristan ve İtalya’nın da birer şampiyonluğu bulunuyor.

Polonya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nı ilk sırada bitiren takım 2012 Londra Olimpiyatları’na direkt katılım hakkını elde ederken, 2-5. sırayı alan takımlar da Olimpiyat Oyunları Elemeleri’ne katılmaya hak kazanacaklar.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]