Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul’daki Hürrem fotoğrafları Kiev’de sergileniyor

Türkiye’de yaşayan başarılı 9 Ukraynalı kadının portresinden oluşan “Roksalana” (Hürrem Sultan) adlı fotoğraf sergisi başkent Kiev’de sanatseverlerle buluştu.

T.C. Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Çağdaş Sanatlar Merkezi tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinde bir zamanlar, Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul’da yaşayan Hürrem Sultan’ın soyundan gelen İstanbul’daki başarılı Ukraynalı kadınların fotoğrafları yer alıyor.

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı Renata Kireyeva’nın fotoğraflarından oluşan sergi, 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.

Sergide, Ukrayna’dan, çeşitli hayallerle Türkiye’ye giden fakat emsallerinden faklı olarak çalışma hayatında sultanlığa yükselmeyi başaran Ukraynalı iş kadınlarının portreleri bulunuyor.

Hürrem Sultan’ın hayata gözlerini açtığı topraklarda doğan ve Ukrayna kültürü içinde yetişen ancak İstanbul’da yaşamaya başlayan Ukraynalı kadınlar, İstanbul’da muhtelif ortamların yanı sıra çalışma ve ev ortamlarına da fotoğraf karelerine yansıtmış.

Projenin mimarı olan Renata Kireyeva’nın da evlenerek Türkiye’ye yerleştiğini ve bu serginin bir teması haline geldiğini belirten Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız; “Söz konusu proje, Hürrem Sultan’ın yaşam yolculuğuyla günümüzde İstanbul’da yaşayan Ukraynalı kadınların yaşam yolculukları arasındaki paralellikten yola çıkarak farklı toplumlara yerleşen ve farklı kültürlerde hayatlarına devam eden kadınların sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimlerini sürdürebilecekleri ve başarıyı yakalayabilecekleri mesajını veriyor.” dedi.

Sergi hakkında Cihan Haber Ajansı (Cihan)’ına bilgi veren Renata Kireyeva; “Yabancı bir toplumda yaşayan Ukraynalı kadınların, zengin toplumsal ve profesyonel potansiyellerini göstermek istedik. Türkiye ve Ukrayna toplumları arasında bir köprü oluşturan, iki toplum arasındaki dostane ilişkiler ve yakınlığın en önemli sembollerinden biri olan Hürrem Sultan’dan yola çıktık. Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve daha iyi bir hayat peşinde ülkelerini terk ederek farklı kültürlerde yaşama tutunmaya çalışan kadınlara ümit vermek ve istenildiği takdirde başarının ırk, din, dil, kültür ayrımı olmadan gelebileceğinin mümkün olduğu göstermek istedim.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]