Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’dan son kafile oy kullanmak için Türkiye’ye gitti

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde oy kullanamaması üzerine Ukrayna’daki Türkler de kafileler halinde oy kullanmak için Türkiye’ye akın etti. Toplu halde oy vermeye giden son kafile bugün başkent Kiev’in 50 kilometre dışındaki Borispol havalimanına minibüs kiralayarak gitti.

Kiralık dolmuşlar oy vermek için havalimanına gidecek vatandaşları kapı kapı gezip topladı. Vatandaşlık görevini ifa etmek için yollara düştüğünü belirten bir vatandaş: “Bu bizim için bir demokrasi bayramı. Buradan ailelerimizle eşlerimizle çocuklarımızla beraber araç kiraladık. Bu demokrasi bayramında arka safta kalmak istemiyoruz. Ülkemiz için biz de söz sahibiyiz. Onu göstermek için, yeni bir anayasa için, daha özgür bir Türkiye için, Ukrayna’dan biz de bu demokrasi bayramına katılmak için, Türkiye’ye gidiyoruz”  dedi.

Ukrayna’da eğitim gören bir Türk üniversite öğrencisi ise; “Ukrayna’dan bu kadar Türkiye’ye uzak bir yerden oy kullanmak için gidiyoruz. Ülkemizde barış demokrasi adına bizim de biraz katkımız olabilirse ne mutlu bize. İnşallah milletimiz adına çok hayırlı bir seçim süreci olur. Milletimiz adına hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Bir diğer gurbetçi ise Türkiye’nin, “Çok kritik bir süreçten geçtiğinin farkındayız. Türkiye’ye demokrasi yolunda güç vermeye ve yeni anayasa için yolu açmaya geliyoruz inşallah.” diye konuştu.

Yunus Erdoğgdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]