Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Trabzon Limanı’nı canlanacak Ukrayna ile irtibat artacak’

AK Parti Trabzon milletvekili adayı ve eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, seçimlerden sonra büyükşehir olacak Trabzon’u bölgesinin yıldızı yapacaklarını belirtti.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Bayraktar, işadamları ve sanayicilerle görüştü. Trabzon’un tarihi derinliği ve coğrafi konum bakımından çok önemli bir kent olmasına rağmen sanayi bakımından istenilen noktaya gelemediğine işaret eden Bayraktar, “Trabzon’da hangi sanayi tutar, hangi alanlarda yatırım yapılabilir diye araştıracağız. Ayakları sağlam, yere basar şekilde bu işlere eğileceğiz. Sanayi üretimi olmadan olmaz, sanayiciye mutlaka devletin sahip çıkması ve teşvik etmesi lazım. Trabzon sanayisinin önünün açılması için limanın önemini artıracağız. Demiryolu projesi ile kolay ulaşımı çeşitlendireceğiz.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin ardından büyükşehir belediyesi müjdesi verdiği 11 ilden birinin Trabzon olduğunu hatırlatan Bayraktar, tasarının 12 Haziran’dan sonra Meclis’e geleceğini ve Trabzon’un büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacağını kaydetti. Büyükşehir belediyesi ile hizmetlerin kalitesinin daha da artacağını dile getiren Bayraktar şöyle devam etti:
“Büyükşehir ile belediye hudutları genişleyecek. İmkanlar daha da artacak. Beldelerden başlamak üzere grup ve köy yolları asfaltlanacak. Trabzon Belediyesine gelen pay artacak. Bu da gelişim ve büyümeye katkı sağlayacak. Kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerini beldelere kadar yayacağız. Trabzon modern bir şehir haline gelecek. İlçeleriyle, beldeleriyle ve köyleriyle birlikte Trabzon’u daha da yukarılara taşımanın mücadelesi içerisinde olacağız. İstanbul’un, Kocaeli’nin nasıl imkanları varsa; Büyükşehir imkanlarından nasıl faydalanıyorlarsa aynen Trabzon da bu imkanlardan yararlanacak. Trabzon yeni bir vizyonla, yoğun bir hizmetle çok daha hızlı bir şekilde 2023’e hazırlanacak.”

Trabzon’un büyükşehir ve marka kent olması ile önünün açılacağına dikkat çeken Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Trabzon önemli bir çıkış yakalayacak. Yatırımları buraya çekeceğiz, turizm ve hizmet sektörünü geliştireceğiz. Bir liman kenti ticaret merkezi burası. Trabzon Limanı’nı canlandırarak Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetleriyle olan irtibatı artıracağız. İpek yolunun merkezi olacak. Duble yol ve demir yolu ile ulaşım ağını zenginleştireceğiz. Trabzon her alanda kalkınacak. Akyazı Projesi ile Trabzon’u spor merkezi yapacağız. Trabzon’un kalkınması demek Türkiye’nin kalkınması demektir. Trabzon Türkiye’nin amiral gemisidir. Bölgede ağabey şehirdir.”

ARSİN’E OKUL MÜJDESİ
Arsin Sanayi Bölgesi’nin 11 dönümlük alanında endüstri meslek lisesi yapılacağını müjdesini veren Bayraktar, “Resmi yazışmaları başlatılacak. Biz 6-7 ay içinde inşaatına başlarız ve kısa sürede de bitiririz. Buraya endüstri meslek lisesini kazandırırız.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]