Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Berdimuhamedov, Ukrayna’yı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in davetlisi olarak bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Berdimuhamedov’un Kiev ziyareti önümüzdeki hafta başlayacak.

Türkmenistan Dışişleri Raşit Meredov, Bakanlar Kurulu’ndan yaptığı açıklamasında, Berdimuhamedov’un Ukrayna ziyaretine hazırlık yapıldığını söyledi. Meredov, ziyaret kapsamında iki ülke arasında bir dizi anlaşmaya imza atılacağını kayd etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, geçen yıl Eylül ayında Türkmenistan’ı ziyaret etmişti. Söz konusu ziyarette, iki ülke arasında uzun vadede ekonomik işbirliği anlaşması imzalanmış, enerji alanındaki işbirliğinin tekrar başlatılması kararı alınmıştı.

Ukrayna, 2005 yılında önce Türkmenistan’dan Rusya üzerinden doğrudan doğalgaz satın alıyordu. 2006 yılından itibaren Türkmen gazını Rusya’nın Gazprom şirket aracılığıyla almaya başlayan Ukrayna, tekrar Türkmenistan ile enerji sektöründeki işbirliği yapmak istiyor.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]