Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Kiev Günü’nde 15 bin Ukraynalı hayır için yarıştı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in dünya gündemine ‘turuncu devrimle’ gelen Bağımsızlık Meydanı’nı bugün hayır için koşmak isteyen Ukraynalılar doldurdu. Kiev Günü’nde caddeleri hem koşan hem de para veren binlerce vatandaş renkli görüntüler oluşturdu.

Hreşçatik Caddesi’nde Kiev Günü koşusuna katılmak isteyen ve sayıları 15 bini bulan her yaştan guruplar startın verilmesiyle birlikte koşmaya başladı. Sayı fazla olunca ön sıradakiler koşarak bir anda gözden kaybolurken arka sıradakiler koşudan ziyade yürüme hızında etkinlikte yer aldı.

Genç yarışmacılar 5 kilometrelik güzergahtan dönerken bir kısım kişiler ise yeni start alarak yarışa dahil oldu.

Bununla birlikte yarışa tekerlekli sandalyedeki özürlü vatandaşlarda katılarak destek verdi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na konuşan Kestane Hayır Fonu Başkanı İrina Kuznetsova, “Bu iş hayır işi. İnsanlarımız hayır için bir araya geldi. 19 sene önce başladık. O zamanlar 150 kişi koşuyordu. O gün bizi çok kimse anlamadı. Bugün görüyorsunuz 15 binin üzerinde kişi koşuyor. Koşuda yer almak isteyenler gönüllerinden koptuğu kadar bağışta da bulunuyor. Bu yardımlarla Ukrayna’da sağlık sektörünün teknolojik alt yapısını yeniliyoruz” dedi.

Kiev Dumansız Hava Sahası Gurubu üyesi Konstantin Kıratsovskiy ise Cihan’a, “19 yıldır ben bu yarışlara katılıyorum. Kiev Dumansız Hava Sahası Gurubu olarak katılıyoruz bu yarışlara. İstiyoruz ki insanlar sağlıklarına dikkat etsin tütün ürünleriyle kendileri kendi elleriyle zehirlemesin. Bugün çoluk çocuk burada toplandık. Kievlilere, ya sigara içmeyin ya da kimseyi rahatsız etmeyecek yerler bulun kendinize şeklinde çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Güneşli bir havada gerçekleşen etkinliğe ilginin oldukça fazla olduğu görüldü.

Kiev Belediyesi, Aile, Gençlik ve Spor İdaresi ve Kestane Hayır Fonu tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde toplanan yardımlar geleneksel olarak kardiyoloji ve kalp cerrahi merkezine bağışlanacak.

1993 yılında 100 kişinin yarıştığı ve gelenekselleşen yarışlarda geçen aradan sonra bugün 15 binin üzerinde katılımcı hayır için koşuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]