Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Azerbaycan Milli Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 20. yıldönümü, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen geniş katılımlı bir davetle kutlandı.

Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği’ndeki davete, Ukraynalı üs düzey yetkililer, Türki cumhuriyetlerin büyükelçileri, dış misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli eşi ve elçilik personeli ile birlikte davetlileri karşıladı. Akabinde tören Azerbaycan ve Ukrayna milli marşlarının okunması ile başladı.

Eynullah Medetli davette yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın bağımsızlık yılları ve kazanımları hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Eynullah Medetli, Azerbaycan’ın iktisadi gelişimleri ile birlikte Karabağ sorununu anlattı.

Azerbaycan yemeklerinin ikram edildiği resepsiyonda ayrıca Azerbaycan tanıtan kitap ve dergiler dağıtıldı.

Azerbaycan’ın bağımsızlık günü resepsiyonunda bulunmanın kendisi için büyük bir mutluluk ve şeref olduğunu belirten AK Parti Sakarya Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Erol Aslan Cebeci, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Bu resepsiyon vesilesiyle bir çok yeni arkadaşla tanıştım. Kiev’de bulunan Türkler hakkında bilgi edindim. İnşallah Azeriler 20’incisini kutladıkları bağımsızlıklarının 40’ıncısını, 100’üncüsünü, 200’üncüsünü kutlarlar.” şeklinde konuştu.

BİZİ KİMSE BİRBİRİMİZDEN AYIRAMAZ
Cihan’a açıklamada bulunan Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ise, “Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanışının 20. yıldönümünü kutluyoruz. Biz T.C. Büyükelçiliği olarak aynı coşkuyla bu güzel günü idrak ediyoruz. Azeriler bizim kardeşimizdir. Biz aynı millete mensup insanlarız. İki dost devlet içerisinde yapılanmış durumdayız. Bu aynı zamanda bizim de bir bayramımızdır. Ben dost ve kardeş Azerilerin bu milli günlerini kutluyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Güzel bir gelecek onları bekliyor ben bundan eminim. İleride Azerbaycan ve Türkiye dostluğu derinleşerek devam edecektir. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz.” dedi.

AZERİLER BAĞIMSIZLIKLARI İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİ
Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Dönem Başkanı Prof. Dr. Volodimir Sergeyçuk, Cihan’a yaptığı açıklamada; “Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nde burada bulunmaktan dolayı çok memnunum. Azeriler tarih boyunca bağımsızlıkları için çok mücadele etti. Zor zamanlarda Azerbaycan ve Ukrayna bir birine destek olan iki dost ülkedir. Zor zamanlarda geride kaldı artık öyle bir gündeyiz ki çok rahat bir şekilde bağımsızlığımızı kutlayabiliyoruz. Ben de Azerbaycan’ın bağımsızlığını kutlamaktan dolayı çok mutluyum.” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]