Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’ye tatile giden Ukraynalıların sayısı artıyor

Ukraynalıların en çok sevdiği ülkelerin başında gelen Türkiye’ye ilgi her geçen gün artıyor.

2011’in ilk çeyrek verilerine göre Türkiye’ye giden Ukraynalı turistlerin sayısı , yaklaşık yüzde 22 oranında arttı. Böylece Ocak ile Mart arasında Türkiye’yi ziyaret eden Ukraynalı turistlerin sayısı 54 bin 980 kişiye ulaştı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre sadece Mart ayında Türkiye’yi 19 bin Ukraynalı ziyaret etti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,71 artış gösterdi.

Türkiye giden toplam turistin sadece yüzde 1,5’i Ukrayna’dan gidiyor.

UKRAYNALILAR EN ÇOK İSTANBUL VE ANTALYA’YA UÇUYOR

Ukraynalıların, Türkiye’de en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında İstanbul ve Antalya geliyor.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na açıklamada bulunan THY Ukrayna Genel Müdürü Erol Akçal; “THY olarak Ukrayna’dan Türkiye’ye olan uçuşlarımızda, Airbus uçaklara geçtik. Koltuk kapasitemizi, 2010 yılına nazaran yüzde 24 oranında arttırdık. Yılın ilk üç ayında taşıdığımız yolcu sayısı da önceki yılla göre yaklaşık yüzde 7 oranında artış kaydetti.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]