Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] 8 yıl önce Trabzon’daki uçak kazasında hayatlarını kaybedenler anıldı

Trabzon’da 8 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatlarını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat için Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde anma törenleri düzenlendi.

İspanyol askerler için ilk tören Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı’nda, kazanın meydana geldiği yerde bulunan anıtın önünde yapıldı. Törene, Trabzon Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Maçka İlçe Kaymakamı Ümit Cavuldak, Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, İspanya Büyükelçesi Cristobal Gonzales, kazada hayatını kaybeden Asteğmen David Panos’un kardeşi Astsubay Jose Panos, Türk ve İspanyol askeri yetkililer ile kazada hayatını kaybeden askerlerin yakınları katıldı.

Türk ve İspanyol bayraklarının göndere çekilmesiyle başlayan törende, Büyükelçi Cristobal Gonzales İspanyol askerler için yaptırılan anıtına çelenk bıraktı. Olay yerine kazada hayatını kaybeden askerler için 62 gün bırakan askerlerin yakınlara gözyaşlarını tutamadı. Bazı asker yakınları olay yerinden ülkelerine götürmek üzere toprak aldı. İspanyol heyet daha sonra, Maçka ilçe merkezine gelerek Ukraynalı mürettebat için yaptırılan anıt ile 100. Yıl Atatürk Parkı’nda bulunan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı’na çelenk sundu. İspanyollara ait şehitler marşı İspanyolca ve Türkçe okundu. Tören Büyükelçi Gonzales, şeref defterini imzalaması ile sona erdi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna tescilli uçak, 26 Mayıs 2003’de Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı mevkiinde düşmüştü. Kazada 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile 1’i Belaruslu 12’si Ukraynalı 13 mürettebat hayatlarını kaybetmişti.

Hasan Demir – Türkiye – Trabzon – Cihan

Hasan Demir – Türkiye – Trabzon – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]