Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO FOTO] Kiev’de 19 Mayıs, Dinyeper Nehri üzerinde gemide kutlandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ülkenin ortasından geçerek Karadeniz’e dökülen Dinyeper Nehri üzerinde bir gemide 20 Mayıs akşamı kutlandı.

Kiev merkezli Türk Öğrenci Derneği (UTUOD) tarafından düzenlenen kutlamaya Ankara’nın Kiev Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, elçilik mensupları, Türk işadamaları ve öğrenciler katıldı.

Kiev’deki Türk üniversite öğrencilerinin T.C. Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin desteği ile düzenlenen etkinlikte davetlileri, besteci ve solist Mustafa Tanyeri yönetimindeki gurup sanat müziği ile başladı.
Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Meriç’e katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Meriç konuşmasında; “19 Mayıs bizim için kurtuluştur, kurtuluşun başlangıcıdır 19 Mayıs’ı oluşturan kadro genç bir kadrodur. Gözü pek bir kadrodur. O gün ülkemizin şartlarını dikkate aldığınız takdirde yola çıkılan misyon çok zor misyondur. Ortaya konulan vizyon ise gerçekleşmesi oldukça güç bir vizyondur. Ama bu genç kadro yılmadan belli bir plan ve program dâhilinde bu vizyonu yerine getirmiş amacına ulaşmıştır.” dedi.

UTUOD Başkanı Erhan Baydı ise konuşmasında; “Öğrenci derneği 19 Mayıs’ın anlam ve önemine uygun bir şekilde Mustafa Kemal’in, Samsun’a ayak basışını temsil etmek için bu yılki etkinliğimizi bir gemide ve böyle bir atmosferde kutlamayı düşündük. Umarım bugün hatırlarınızda güzel bir 19 Mayıs olarak kalır. Ayrıca şu anda aramızda bulunmayan Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız’a ve katkılarından dolayı Mustafa Tanyeri’ne çok teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Gemide VİP salonda geçtiğimiz günlerde Kiev’de konser veren sanatçı Anjelika Akbar’ın babası Kiev Politeknik Enstitüsü Kültür ve Sanat Bölümü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Stanislav Konstantinoviç Timçenko, Büyükelçi Meriç ve eşi için piyano çaldı.

Kiev’de gün batımı başlayan etkinlik; UTUOD öğrencilerinin canlı müzik performansı, efe oyunu, öğrencilerin oyun havaları eşliğinde oynaması ve Aşık-Maşuk oyunu ile geç saatlere kadar devam etti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

 

Dinyeper nehri üzerindeki gemi

Nehirde gezen vapur ve gemiler

Etkinliğin olacağı gemi

UTUOD bayrağı

Beyaz ve kırmızı balonlarla süslü gemi

Mustafa Tanyeri’nin ud çalması

İstiklal Marşı’nın okunması

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşması

Büyükelçi Meriç’in konuşması

UTUOD Başkanı Erhan Baydı’nın konuşması

Kiev’de gün batımı

UTUOD öğrencilerinin canlı müzik performansı

Anjelika Akbar’ın babası piyano çalıyor

Büyükelçi Meriç ve eşi

Efe oyunu

Öğrencilerin hep birlikte oynaması

Aşık-Maşuk oyunu

Atatürk portresi

Türk Bayrağı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]