Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de yere izmarit atana 200 dolar para cezası kesilecek!

Ukrayna’nın başkenti Kiev Belediyesi yönetimi, sigara içenlerin işini zorlaştıracak bir kural daha getiriyor. Bundan böyle sigara içenler, yere attıkları izmarit için 340 ile 1700 grivna arası (yaklaşık 212 dolar) para cezası ödeyecek.

Kiev Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandr Mazurçak yaptığı açıklamada bunun için özel hukuki bir alt yapı hazırlamaya bile gerek olmadığını söyledi. Bundan böyle uygunsuz yerlere atılan sigara izmaritleri ve çöp için artık para cezası uygulanacak.

Mazurçak: “Sıradan olan vatandaş için yere atılan sigara izmariti cezası 340 ile 1300 grivna arasında değişirken, bu rakam bir şirketi yöneticisi ya da iş adamı için 850 ile 1700 grivna arsında olacak” dedi.

Aynı zamanda Kiev Belediyesi’nden yapılan açıklamada bu cezaların dünya ülkelerindeki cezalar ile karşılaştırıldığında çok düşük kaldığı belirtildi.

Bu karar akabinde Kiev sokaklarına daha fazla çöp kutusu yerleştirileceği de bildirildi.

Öte yandan Singapur’da yere atılan sigara izmariti için 1000 dolara kadar ceza kesilirken, bu ülkede izmarit atanlara birkaç ay hapis cezası da verilebiliyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]