Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin buz hokeyi öğrendi, Ukrayna çekildi

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliğini kazanan Rusya, 2016 Dünya Buz Hokeyi Şampiyonluğu’na da ev sahibliği yapacak. Dünya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Rene Fasel tarafından yapılan açıklamada Rusya’nın bu hakkı kazandığı ifade edildi.

İkili temaslar için Slovakya’da bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Dünya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fasel’le ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fasel, Putin’e 16 nolu buz hokeyi tişörtü hediye etti.

Son günlerde eğitim alarak buz hokeyini öğrenen Putin, “Bizim talebimize destek verdiği için Dünya Buz Hokeyi Federasyonu’na teşekkür ediyoruz. Avrupa vatandaşlarının rahatlığı için Helsinki ile St. Petersburg arasında doğrudan ulaşımı dikkate alıyoruz” dedi.

Putin iki ay gibi kısa bir sürede Japonya yerine Rusya’ya alınan artistik buz pateni yarışmalarına iki ay gibi kısa bir sürede hazırlanabildiklerini de hatırlattı. 2016’ya kadar vakit olduğunu ve kendisinin de hokey oynama isteği olduğuna değinen Rusya Başbakanı, vakit bulamamaktan da yakındı.

Rusya Buz Hokeyi Ligi Fahri Başkanı Aleksandr Medvedev de Slovak Cumhuriyeti başkenti Bratislav’da yaptığı konuşmada, 2016 Dünya Buz Hokeyi Şampiyonluğu’na en iyi şekilde ev sahibliği yapacaklarını söyledi.

Medvedev, “Rusya’nın başlıca rakipleri Ukrayna ve Danimarka idi. İkisi de adaylığını geri çekti. Danimarka 2017 yılı için istek dilekçesini verecek. Bu arada, böyle bir zaferin kazanılmasında geçenlerde Moskova’da Dünya Buz Pateni Şampiyonluğu’nu başarılı şekilde gerçekleştirmemiz önemli rol oynadı. Biz şampiyonluğa yarın bile hazırız!” dedi.

Rusya Buz Hokeyi Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, başta federasyon Başkanı Vladislav Tretyak olmak üzere Rus resmi heyetin Bratislava kentinde 2016 Şampiyonluğu için yoğun çalışmalarda bulunduğu kaydedildi. Rus basını, spor dünyasında Moskova’nın arka arkaya zafer kazandığına dikkat çekerek, “Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları, geçenlerde düzenlenen Dünya Buz Pateni ve 2018 Dünya Futbol Şampiyonluğu bizim oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Buz Hokeyi Şampiyonası Rusya’nın Moskova ve St.Petersburg kentlerinde yapılacak. Rusya en son 2000 ve 2007 yıllarında Dünya Buz Hokeyi turnuvalarına ev sahipliği yapmıştı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]