Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk polisi, 82 ülke polisine uyuşturucu ile mücadele eğitimi verdi

Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarı yakalayan Türk Polis Teşkilatı, artık deneyimlerini ve bilgisini dünya ülkeleriyle paylaşıyor. Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC), dünyanın dört bir ülkesindeki meslektaşlarına eğitim veriyor. Kuruluşundan bugüne kadar TADOC, 82 ülkeden 3 bin 844 kanun uygulama görevlisine eğitim verdi.

Sınır aşan uyuşturucu ve organize suçlarla mücadelede bölgesel ve uluslar arası işbirliği kurulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi için uygun zemin oluşturmayı amaçlayan TADOC, 26 Haziran 2000 tarihinde Türkiye ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi arasında imzalanan uluslararası bir metinle kuruldu. TADOC ulusal çerçevede; Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline eğitim veriyor. Uluslararası çerçevede ise AB, AGİT, NATO-Rusya Konseyi, UNODC, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Balkan ülkeleri ile ülkemiz arasında ikili güvenlik işbirliği anlaşmasına sahip ülkelerin polis, jandarma, sahil güvenlik ve gümrük görevlilerine TADOC’da ortak seminer, konferans ve eğitim programları gerçekleştiriliyor.

TADOC’da uygulanan eğitim programları, sınır aşan uyuşturucu ve organize suçlara karşı mücadele stratejisi ve yöntemlerinin standardizasyonuna ve bu suçlara karşı sürdürülen bölgesel ve uluslararası mücadelenin güçlenmesine katkı sağlıyor. 2010 yılı içerisinde 39 farklı ülkeden 630 katılımcıya eğitim verildi. TADOC 2009 yılında Türkiye’de 60 programda bin 500 kişiye eğitim verirken; dünyada 51 programda değişik ülkelerden 816 kişiye eğitim verdi. 2010 yılında ise Türkiye’de 60 programda bin 901 kişi eğitimden geçerken; dünyada değişik ülkelerde 44 programda 630 kişi eğitim aldı.

TADOC eğitimleri ile sınır aşan uyuşturucu ve organize suçlara karşı mücadele strateji ve yöntemlerinin standartlaştırılması ve bu yolla anılan suçlara karşı sürdürülen bölgesel ve uluslararası mücadelenin güçlendirilmesi hedefleniyor. Kuruluşundan günümüze kadar gerçekleştirilen 274 uluslararası eğitim etkinliğine 82 ülkeden 3 bin 844 kanun uygulama görevlisi katıldı.

TADOC’TAKI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN FAYDALANAN ÜLKELER
Eylül 2000 tarihi itibariyle eğitim programlarını uygulamaya başlayan akademide, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele eden ulusal kanun uygulayıcı birimlerin yanı sıra; Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği ve Balkan Ülkeleri ile Türkiye’nin taraf olduğu ikili işbirliği anlaşması imzalanan diğer ülkelerin kanun uygulayıcı birimlerine eğitim veriliyor.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Üyesi Ülkeler(KEİ): Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler(ECO): Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan.

Balkan Ülkeleri: Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]