Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Türkiye’nin medya ilişkileri Ukrayna Parlamentosu’nda konuşulacak

Merkezi ABD’de bulunan insan hakları ve özgürlükleri izleme örgütü Freedom House (Özgürlükler Evi) raporunda son sıralara gerileyen Türkiye ile Ukrayna’nın basın mensupları Ukrayna Parlamentosu’nda buluşacak. Diyalog Avrasya Platformu ve Ukrayna Parlamentosu İfade ve Bilgi Edinme Özgürlüğü Komitesi tarafından 12 Mayıs’ta başkent Kiev’de yuvarlak masa şeklinde düzenlenecek uluslararası konferansta Ukrayna ile Türkiye’nin medya ilişkileri konuşulacak.

Ukrayna Parlamento’su çatısı altında: “İfade özgürlüğü: gerçeğin sınırları ve gazetecilik etiği” adı altında düzenlenecek etkinliğe, iki ülkenin gazetecileri ve bilim adamları katılacak.

Diyalog Avrasya Platformu Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir, konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Konferansın amacı internet ve basın özgürlüğüne ilişkin problemleri tartışmak ve güncel hadiselerin aydınlatılmasında gazetecilik etiğine dair teklif ve çözümleri sunmak” dedi.

Ukrayna-Türkiye dostluk grubu komite başkanı gazeteci Harun Tokak ve DAP Dönem Başkanı Vlademir Sergeyçuk’un da katılacağı konferansın açılış konuşması, Ukrayna Parlamentosu Medya Komite Başkanı Andriy Şevçenko tarafından yapılması bekleniyor.

İki ülkeden çok sayıda basın mensubunun temsilcisinin katılacağı oturumlarda Ukrayna ve Türkiye’de ifade özgürlüğünü sağlayan hukuki temelleri, Ukrayna ve Türkiye’de internet medyasının gelişimi, günümüzün şartlarında gazetecilik etiği, medya piyasasının tekelleşmesi problemleri ve çözüm yolları konuları görüşülecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Tarih: 12Mayıs 2011 Saat:10.00

Yer: Konferans Ukrayna Parlamentosu Gruşevskovo 18,  oda 11 (Kiev, Ukrayna)

Верховна Рада України (вул. М. Грушевського, 18, кімн. 11).

 

e-mail: [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]