Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna açıklarında 31 yunus ölüsü bulundu

Ukrayna’ya bağlı, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin güneydoğu sahillerinde geçtiğimiz hafta sonu 31 yunus balığı ölü bulundu.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı Kırım Komuta Merkezi’nden yapılan açıklamada ölü yunusların Kırım’ın Karadeniz kıyısındaki Opuk ve Çauda burnunda iki kilometrelik bir alanda toplu halde bulunduğu bildirildi.

Ukrayna Sınır Muhafaza Birlikleri tarafından bulunan yunusların balıkçı gemilerin ağından kaçarken yüzgeç ve kuyruklarının kopmasından dolayı öldüğü tahmin ediliyor. Öte yandan görgü tanıkları balıkların birçoğunun yüzgeç ve kuyruklarının sağlam olduğunu ifade etti. Ölü yunusların ölüm nedeni Sivastopol’deki Yunus Balıkları Araştırma Merkezi’nde yapılacak ayrıntılı analizlerden sonra netlik kazanacak.

Olay yerini inceleyen özel komisyon yetkilileri ise, yunusların toplu halde ölmediğini balıkların çürüme durumlarının farklı zaman dilimlerinde öldüklerine ve bir ay süresinde aynı kıyıda toplandıklarına işaret ettiğini söyledi.

Kırım’ın Karadeniz sahilleri bu mevsimde tenha olduğundan dolayı ölü yunusların cesetleri geç fark edildi.

(M.A.) Yunus Erdoğdu Kiev Cihan – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]