Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Kiev’de 19 Mayıs Dinyeper Nehri üzerinde gemide kutlanacak [VİDEO]

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl ülkenin ortasından geçerek Karadeniz’e dökülen Dinyeper Nehri üzerinde gemide kutlanacak.

Kiev merkezli Türk Öğrenci Derneği (UTUOD) Başkanı Erhan Baydı etkinliğe ilişkin Cihan’a yaptığı açıklamada; “Bu yıl 19 Mayıs’ı en anlamlı bir şekilde kutlamak istiyoruz. 19 Mayıs’ı geniş katılımlı bir şekilde anmak amacıyla UTUOD bu sene geçmişte eşi benzeri görülmemiş bir organizasyon gerçekleştirecek. Kutlamalar Kiev Nehir Limanı’ndan demir alacak ‘MS Rosa Victoria’ adlı gemide bir kokteyl ile yapılacak. Toplamda 3 saat sürecek olan kokteylde misafirler Dinyeper Nehri’nin kendine özgü manzarasını gün batımında görme imkânı yakalarken aynı zamanda derin içerikli bir gösteriyi de izleme fırsatı bulacak” dedi.

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nin halk dansları topluluğunun da sahne alacağı etkinlikte Hindistan halk danslarından örneklerin yanı sıra UTUOD Müzik Grubu da konser verecek.

400 davetlinin katılacağı kutlamalara, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile birlikte bütün Türkî Cumhuriyetlerin Kiev büyükelçilikleri de davet edildi. Etkinliğe çok sayıda iş adamının yanı sıra Kiev’de okuyan Türk öğrencilerin geniş katılımı bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Saat:                                           18:30

Bilet Fiyatı:                            250 UAH

*Öğrenciler:                          150 UAH

** UTUOD üyeleri:                 100 UAH

 

Erhan BAYDI

(UTUOD Başkanı)

+38 063 949 00 41

[email protected]

 

Burak Caner TÜREDİ

(UTUOD Genel Sekreteri)

+38 063 372 54 67

[email protected]

www.utuod.net

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]