Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna yüzde 10 daha fazla kömür çıkarttı

Ukrayna ekonomisinin başlıca kaynaklarından kömürün üretimi artıyor. 2010 Ocak-Nisan tarihleri arasında 24 milyon 577 bin ton kömür çıkartan ülkenin bu yılın aynı döneminde üretimi 26 milyon 964 bin tona ulaştı.

2010‘da Ukrayna’da önceki yıla nazaran kömürün çıkartmasını yüzde dört arttırıp 75,188 milyon tona ulaştı.

Şubat ayında Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıllarda yeni madenler açılarak yıllık kömür üretiminin 100 milyon tonun üzerine çıkartmasını planlandıklarını söylemişti.

Öte yandan uzmanların tahminlerine göre kömür üretimine paralel olarak 2011 yılında Ukrayna’daki metalürji şirketleri de demir-çelik üretimini bir önceki yıla oranla yüzde 14,5 seviyesinde arttırıp 37 milyon 4 bin tona ulaştırmayı hedefliyor.

Bununla birlikte Ukrayna’da 2011 sonuna kadar sanayide yüzde 10’un üzerinde büyüme oranı bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]